Volle, rode lippen scoren het hoogst onder mannen

lippenDames die die zorgen dat ze rode lippenstift op hebben, krijgen meer en langer aandacht van een man. Brits onderzoek heeft aangetoond dat de lippen van vrouwen het aantrekkelijkst worden gevonden door mannen. Onderzoekers ontdekten dat mannen, in de eerste tien seconden van hun ontmoeting met een vrouw, de helft van die tijd naar haar mond kijken. En als de vrouw ook lippenstift draagt, kan dit nog veel langer zijn. Roze lippenstift houdt bijvoorbeeld de aandacht van mannen gemiddeld 6.7 seconden vast maar rode lippenstift daarintegen scoort gemiddeld met 7.3 seconden het hoogst. Voor het onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers van de Manchester Universiteit in Groot-Brittannië, werden de oogbewegingen van vijftig mannen gevolgd, terwijl ze keken naar afbeeldingen van verschillende vrouwen. Wanneer één van de vrouwen lippenstift droeg, keken de mannen hier gemiddeld zeven seconden naar en maar 0.95 seconden naar haar ogen en 0.85 seconden naar het haar van de vrouw.

Zonder make-up en lippenstift waren de mannen binnen 2.2 seconden uitgekeken op de lippen van de vrouwen. Dan werd er juist weer meer gekeken naar de ogen en de neus. Volle lippen werden het meest gewaardeerd. “Het bewijst dat de lippen één van de meest sensuele onderdelen zijn van het vrouwenlichaam”, aldus onderzoeker dokter Geoff Beattie van de Manchester Universiteit

“Lippen spelen een cruciale rol in de seksuele interactie tussen mensen. Volle, rode lippen scoren het hoogst onder mannen, maar door simpelweg lippenstift te dragen, zorg je ervoor dat mannen veel langer naar je kijken.”