Een eerlijk kerstcadeautje waar iedereen blij van wordt

Armbandje_Bibi_van_der_Velden-SolidaridadHet echte ‘feel good’ kerstgeschenk, komt dit jaar van Solidaridad. Speciaal voor haar Op weg naar Goed Goud-campagne heeft Bibi van der Velden een uniek armbandje ontworpen. Voor slechts 15 euro bestel je het op de campagnesite opwegnaargoedgoud.nl en steun je ook nog eens de goudmijnbouwers in ontwikkelingslanden.

Het speciaal voor de campagne ontworpen armbandje heeft een robuuste messing ring. Bibi: “Ik heb voor een ringvorm gekozen omdat die voor oneindigheid staat. De icoontjes op de ring staan voor vrijheid, vrede, wereldgeluk en liefde. Een mooi kerstcadeautje dus. De robuuste vorm van de ring is geïnspireerd op de vorm van rauwe ‘gold nuggets’ zoals mijnbouwers die soms nog vinden in rivierbeddingen.”

Solidaridad aan de slag met Op weg naar Goed Goud
Duurzaamheid krijgt nog maar weinig aandacht in de goudmijnbouw en de sieradenbranche. In samenwerking met producenten en afnemers is Solidaridad gestart met een programma om de goudwinning te verduurzamen. Doel hiervan is om mijnbouwers een eerlijke beloning te garanderen, hun arbeidsomstandigheden te verbeteren en de negatieve effecten op het milieu te beperken. Net als Solidaridad dat doet voor onder andere katoen, koffie, cacao en thee. Met de campagne ‘Op weg naar Goed Goud’ betrekt Solidaridad ook het Nederlandse publiek actief bij dit project.

Wie het Op weg naar Goed Goud programma steunt met 15 euro via www.opwegnaargoedgoud.nl, krijgt het armbandje thuis gestuurd of kan het als cadeautje bij iemand anders laten bezorgen. Als je voor 17 december 2010 bestelt, wordt het uiterlijk 24 december per post bezorgd.

Voor het Op weg naar Goed Goud-programma van Solidaridad ontwierp Bibi van der Velden dit speciale armbandje. Voor 15 euro is het verkrijgbaar op www.opwegnaargoedgoud.nl