Survivaltips voor Sample Sales

 

Als je goed kijkt naar de film Confessions of a Shopaholic zie je dat het er hard aan toe kan gaan bij een sample sale. Gelukkig heb ik nooit ruzie hoeven maken of moeten trekken aan mijn droom kledingstuk.. M|NE MINE MINE!

In nederland zijn we toch wel sociaal, wie het eerst komt wie het eerst maalt zeggen we dan maar.

Helaas heb ik wel een keer meegemaakt dat mijn droomkledingstuk aan mijn neus voorbijging. Scenario: je past je droomjas en een okee leren jas. Kies je het veilige zwart of een heel hip nieuw model?Gelukkig? of helaas staat er al een verkoopster klaar om je te helpen. Vriendelijk vraagt ze: zal ik beide jassen passen dan kan je makkelijker beslissen! Dus zogezegd zogedaan. Daarna roept ze haar collega erbij: ja hoe vind je het? En die collega: ja ja mooi mooi.

Eindstand: ze adviseren mij de leren jas, weifelend nam ik die leren jas. En toen ik naar buiten ging dacht ik: ik heb een veel beter gevoel bij die andere dus ik snel terugrennen. En weg was mijn jas. die verkoopster ad het zelf genomen.

Dus: neem altijd een vriendin mee voor echt goed advies!

Hieronder heb ik nog een aantal tips:

- Neem cash mee! vaak hebben ze geen pinautomaat.

- doe kleren aan met zakken vaak mag je geen tas meenemen

- en doe makkelijke kleding aan want ze hebben geen pashokjes dus het is echt vechten om een spiegel en een hoekje vinden om te passen

-kom vroeg!!want hoe later hoe drukker !!

-en van alles hebben ze maar 1 of hoogstens 2 exepmlaren dus als je iets leuk vind vasthouden die handel!

En sample sale ze!

-