Ontbijt/Brunch Broodjes

Ontbijt wordt als meest belangrijke maaltijd van de dag gezien, echter ben ik niet iemand van ontbijt, dus beschouw ik het als mijn brunch. Iedere dag als ik wakker word, kijk ik in de keuken en koelkast wat er te vinden is en dan maak ik vaak combinaties met de beschikbare ingrediënten.

Na het zien van junior masterchef werd ik geinspireeerd om gepocheerde eieren  te maken. Ik heb mijn eigen twist eraan gegeven door het te combineren French toast, (gebakken brood in melk en eierenbeslag). Deze combinatie was echt buiten mijn verwachting lekker! French toast wordt normaal gesproken gegeten met suiker, poedersuiker of stroop na het bakken.

Om een goed gepocheerde ei te kunnen maken is het essentieel om verse eieren te gebruiken, je kookt het water en zet het daarna op zacht vuur, voeg een scheutje azijn toe (dit helpt het eiwit bij elkaar te houden), maak een draaikolk in het water en doe voorzichtig het ei erin (van te voren in een kommetje opengebroken). Laat dit ongeveer 3 a 4 minuten koken en schep het eruit met een schuimspaan. Ik heb ook geprobeerd geen azijn te gebruiken en het resultaat is echt minder, de eiwit verspreidde zich overal in het water.

French toast maak je het beste met oud brood, oud brood kan beter vocht absorberen. Maak een beslag van melk, vanille essent en licht geklopte ei, en laat de oud brood zich helemaal absorberen hierin. Vervolgens bak je met een koekenpan beide kanten licht goudbruin.

Zo ziet een goed gelukte gepocheerde ei eruit, de eiwit is volledig gestold en de eigeel nog vloeibaar. Als je zelf niet zo van het vloeibare eigeel houdt, kan je het ei langer in het water laten koken. Eetsmakelijk!

Op een andere dag heb ik deze burger gemaakt met gepocheerde ei, gerookte zalm, plakje ham en wat ijsbergsla blaadjes. Ik heb verschillende opmerkingen over gehad, mensen vonden het er super uitzien, maar sommige vonden het weer beetje teveel van het goede. Ikzelf houd veel van combineren met verschillende dingen, ik geef toe dat het niet altijd goed uitpakt, maar als je de stap niet eens durf te zetten om het te proberen, vind ik juist heel flauw. Verder verschilt de smaak per persoon natuurlijk, maar ga niet dingen afwijzen, terwijl je zelf niet eens (durft) geprobeerd hebt.