Smoothie

 

Smoothies wie kent ze nou niet? Dat zijn van die gekoelde geblende fruitsappen. Je kan ze in veel restaurants vinden en in verschillende soorten en maten. Sommige zijn puur met vers fruit gemixt en bij sommige zijn er melk of yoghurt toegevoegd. Smoothies kan je ook makkelijk zelf thuis maken. Ik heb een goedkope blender bij de Blokker gehaald en daarmee kan je aardige smoothies mee maken. Basis ingrediënten voor een smoothie zijn simpelweg ijsblokjes, je favoriete fruit en eventueel water, melk of yoghurt. Laatst heb ik een mango-meloen smoothie gemaakt.

Je snijdt de fruit in klein stukjes en voeg de ijsblokjes toe in de beker. En dan zet je de blender aan, totdat alles fijn gemalen is door de blender. Als je de mengsel te dik vind kan je water of melk toevoegen, en als je van yoghurt houd, kan je dat ook toevoegen.

Dit is dan het resultaat van mijn mango-meloen smoothie! Een tip voor ouders: misschien lust uw kind niet graag fruit, door smoothies te maken kunnen ze nog steeds de benodigde vitamines binnen krijgen, lekker gezond!