Bij het ontbijt of lunch: gemakkelijk en snel zelf lekkere croissants maken met Albert Heijn croissant deeg

Ben je vergeten brood te kopen? Geen zin om uitgebreid te koken in de vroege ochtend of middag? Geen nood! Tegenwoordig bestaan er van die kant en klare croissant deeg in blik te koop in de supermarkten. Albert Heijn verkoopt hun eigen merk croissant deeg in blik.

Albert Heijn croissants deeg uit blik

Er zijn 3 varianten verkrijgbaar bij de Albert Heijn:
AH Croissants 6 stuks € 1,49
AH Super Croissants 6 stuks € 1,99
AH Party Croissants 24 stuks € 1,60

Hoe maak je zelf croissants?
Deze croissants zijn heel eenvoudig te bereiden. Op de verpakking staan duidelijk instructies hoe de croissants gebakken moet worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal het deeg uit de blik, rol het op tot een croissant vorm. Stop het in de oven en na ongeveer 10-15 minuten heb je lekkere enigszins zelf gemaakte croissants! Je kan de croissants naturel houden of naar eigen voorkeur ingrediënten toevoegen als chocolade (pasta), kaas, kruidenboter, zalm e.d. Hier volgen enkele creaties van mij met chocolade, zalm en smeerkaas:

Zelf croissant maken
Ingredienten om toe te voegen aan de croissants

zelf gemaakte choco croissants
Chocolade croissants

zelf gemaakte zalm smeerkaas croisant
Zalm croissants met smeerkaas

zelf gemaakte chocolade croissants met pistache noten
Mini chocolade croissants met pistache noten. Erg geschikt op feestjes als kleine snack. Om de croissants van de bruine kleur te voorzien, smeer je wat geklopte ei over de croissants voordat je het gaat bakken.

Als je geen oven hebt maar wel een combi magnetron met oven functie, zal het denk ik ook wel lukken. Ik heb het zelf niet geprobeerd, hoor graag van jullie of het inderdaad ook lukt!

Lisa