Hoe maak je tosti van pitabroodjes: zalm cheddarkaas pita tosti

Wist je dat je pitabroodjes behalve voor shoarma ook voor andere doeleinden kunt gebruiken? Ik kwam op het idee toen ik een keer een pak shoarmavlees en pitabroodjes had gekocht om thuis zelf shoarma broodjes te maken. Zoals velen het weten, 1 pak pitabroodjes bevat meestal 8/10 stuks pita’s. Je gaat niet paar dagen achter elkaar shoarma eten om die pita broodjes op te maken? Een alternatief is dan pita tosti’s te maken! Je kan de standaard tosti met ham en kaas maken of net als ik variëren met zalm en cheddarkaas. Cheddarkaas die ik gebruik is van het merk Euro Shopper, te koop bij de Albert Heijn. Elk plakje is afzonderlijk in plastic verpakt, wat ik persoonlijk heel handig vind.

Zalm Pita Tosti 1.JPG

Zalm Pita Tosti 2.JPG
Als je de broodjes uit de verpakking haalt, is het een beetje “korrelig” van aard. Als je dan gelijk opensnijdt, kan het gebeuren dat je makkelijk barstjes in je broodje krijgt. Dat willen we natuurlijk niet. Een kleine tip is dan om de broodjes eerst 30-60 seconden op te warmen in de tosti-ijzer.

Zalm Pita Tosti 3.JPG
Snij vervolgens het pita broodje half open, zodat je een zakje krijgt.

Zalm Pita Tosti 4.JPG
Leg een plakje cheddarkaas (met 1 punt naar binnen van het zakje) in het pita broodje en vouw de uitstekende randjes naar binnen. Dit voorkomt dat de kaas uitloopt in de tosti-ijzer als het gaat smelten.

Zalm Pita Tosti 5.JPG
Leg vervolgens een plakje zalm (of ham) boven op de cheddarkaas. Je kan wat extra smaak toevoegen met peper en zout. Dan zijn de pita broodjes klaar om te gaan roosteren!

Zalm Pita Tosti 6.jpg
Hier zie je dat er onverhoopt toch wat kaas is uitgelopen, je kan dan met een mes voorzichtig “terugduwen” in het pita broodje. Keer de broodjes om en rooster de andere kant nog 1 a 2 minuten. Vergeet na afloop niet om de stekker uit de stopcontact te halen!

Zalm Pita Tosti 7.JPG
Hier is dan het resultaat van lekkere zalm cheddarkaas pita tosti’s!

Zalm Pita Tosti 8.JPG

Je kan de ingrediënten zelf variëren naar eigen voorkeur, je kan bijvoorbeeld i.p.v. cheddarkaas de broodjes besmeren met roomkaas. Groente toevoegen als sla, tomaat, maïs e.d.

Eetsmakelijk!

Lisa