Oppa Gangnam Style!!How to?

Oppa Gangnam Style! How to do the gangnam style! Inmiddels is het youtubefilmpje hierover al( wereldwijd! ) 500 miljoen keer bekeken. Oppa Gangnam Style is de nieuwste rage uit Korea en wordt vertegenwoordigd door Rapper Psy. Maar wat betekent het? En hoe je dit dansje? (Believe me: op feestjes moet je deze kunnen doen)!

Oppa betekent grote broer. In Korea hebben mannen een groter aanzien dan vrouwen. Vrouwen noemen mannelijke vrienden (ook al hebben ze zelfde leeftijd) Oppa. Behalve als ze een stuk jonger dan je zijn natuurlijk. Gangnam is een rijk district in Korea. Als je uit dat district komt, heb je een groot aanzien, en wordt je geassocieerd met een goede komaf en een luxe leventje. De mannen daar hebben het vrouwen voor het kiezen, als ze weten dat deze uit het gangnam district komt. Maar dat is ook te zien in de clip van psy, hij heeft een bepaalde attitude en wil daarmee ook vrouwen aantrekken.

Hoe doe je de Oppa Gangnam Style? 
Iedereen die ooit een dansles heeft gevolgd, weet dat het heel belangrijk is om te tellen op maat. De oppa gangnam Style is het makkelijkst als je dit dansje verdeeld in twee gedeeltes van 8 tellen. Je staat met je gezicht naar voren, met de tenen naar buiten wijzend. Je buigt ietsje door de knieen en tilt je rechterbeen op. Je zet je rechterbeen neer en leunt iets naar voor. Dit is je eerste tel. Dan til je je linkerbeen op, en zet je je voet neer waarbij de tenen eerst de grond raken. Leunend op je linkerbeen en weer terug (bouncend) Dan til je je rechterbeen op en zet deze met een schuivende beweging terug( alsof je een sigaret uittrapt naar voren). Buig kort naar voren op je rechterbeen en herhaal het nog een keer.

Dan ga je naar de vijfde tel. Dit is je linkerbeen die je optilt en neerzet en dan rechts en dan links dubbel. Je armen laat je niet stilhangen, nee deze gaan tegelijkertijd meebewegen. JE kruist je polsen over elkaar en maakt een soort vliegende beweging. Zoals psy het noemt alsof je je teugels vasthhoudt en je paardrijd. De laatste 8 tellen: Doe je hetzelfde met je benen als hierboven, alleen je armen krijgen een andere variant. Zodat het een heel ander dansje lijkt. Steek je linkerarm uit naar voren buig je onderarm voor je langs. Zodat je een hoek van 90 graden maakt. Tegelijkertijd maak je met je rechterarm een soort zwaaiende beweging boven je hoofd. Net alsof je een lasso zwaait om een paard te vangen. Dit doe je 8 tellen.

De eerste twee keer langzaam zwaaien met de lasso en dan 4 keer snel de laatste twee keer langzaam en lasso down Dit is de vrouwelijke versie van de Oppa Gangnam Style. Met de benen wijd dansen nee, is niet zo aantrekkelijk voor mannen I guess. Maar de vrouwelijke versie van de Oppa Gangnam Style is wel heel gewaagd. So Swing those hips if you hear the oppa gangnam style!