Blotting paper: Speciaal papier voor de transpirerende/vette huid!

Dit papier is nu een key item in every womens handbag, want en het is zomer en je hebt een vette huid. 

Blotting papers zijn nu in alle soorten en maten te verkrijgen maar als je nog niet bekend was met deze lees vooral verder!: p

 Blotting papers komen oorspronkelijk uit Azië waar de temperaturen hoger zijn dan hier en het warme weer ook langer aanhoud.

Ik weet nog dat ik 12 jaar geleden op vakantie was in China en het was heel warm weer daar. Mijn nicht haalde dus een leuk dun doosje tevoorschijn(ik vond de printjes namelijk altijd zo leuk en vrolijk) Er kwam een soort groene vloeipapiertje uit en deze drukte ze tegen mijn voorhoofd. Ja, je huid is zo olieachtig en vet zei ze.. En bedankt!! Het papiertje neemt namelijk vocht op van je huid. Kan van transpiratie zijn, of een vette huid. 

kristy blotting sheets 10 years ago

Kijk zo simpel zagen ze er ongeveer 10 jaar geleden uit,, dun vloeipapiertje die dan het olie en vet van je huid absorbeerde. Maar het was een statement voor vrouwen. Het deppen van het papiertje tegen je hudi ziet er natuurlijk veel charmanter uit dan wanneer je een handdoek bij je hebt die je dan van tijd tot tijd je gezicht mee afveegt. 

Maar sindsdien haal ik elke keer van deze papiertjes wanneer ik in Azië ben. Deze papiertjes zijn namelijk superhandig als je bang bent dat je foundation uitloopt, en/of je huid glanst (van de vetheid) Even deppen en weg is de olie/zweet. Het absorbeert namelijk het vocht van je huid.

Waar ik vroeger niet aan moest denken was om te vegen met deze, want dat is auw! Heb je ooit papier tegen je huid aangeschuurd? Allemaal krasjes op je gezicht krijg je natuurlijk.

Dit is een heel sterk merk in china, en deze variant is one of the best selling blotting sheets in azie, niet te duur en niet al te goedkoop . En kwalitatief ook goed,heel belangrijk :

Deze blotting sheets heb ik van Weiyi gekregen, ze komen uit Engeland dus ik weet niet zeker of kleenex ook blotting sheets in Nederland verkoopt. 

 

kristy kleenex blotting sheets

Dit is dan de westerse variant new and improved .;)  10 jaar is natuurlijk lang genoeg om het te verbeteren. Deze bestaat uit twee lagen; de paarse kant is om het zweet te absorberen, en de bedrukte kant(printje) is om je een makkelijkere grip te geven. Deze kant kan je dus niet gebruiken. Overigens is de vernieuwde variant minder papierachtig geworden en meer plastic lijkt wel. Maar als je wilt swipen ipv deppen doet het geloof ik geen pijn meer. 

Tegenwoordig heb je zoveel luxere varianten die lekker zacht zijn, en sommigen bevatten zelfs ook verzorging en vitamines.

Maar de normale blotting sheets zijn gewoon nog gewoon van papier : lekker simpel and absorbing transpiration, grease whatever.

Ook vind ik het leuk dat ze nu deze handige shine and sweat controlling papers bij de kruidvat verkopen onder het merk catrice/essence. Maar je kan ze ook vinden bij parfumerieen van bijvoorbeeld brobbi brown, clinique Shisiedo. Maar dan wel vele malen duurder. 

Meer hierover in my next article;)!