Vrouwen die winkelen krijgen meer energie

Waar krijg jij energie van? Op de vraag waar krijg je energie van, antwoordden de meeste vrouwen "shoppen"! Mannen daarentegen gaven aan dat zij energie krijgen van een romantische avond.

Dit alles is onderzocht doorde Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK onder 1.188 Nederlanders in opdracht van Bayer Consumer Care voor Supradyn multivitamine.

“Hoe krijgt u energie?” bleken verrassende resultaten. Opvallend verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen vaker kiezen voor een romantische nacht (19 procent, vrouwen 12 procent), terwijl veel vrouwen liever iets moois kopen (35 procent, mannen 16 procent).

77 procent van de Nederlanders heeft een verkeerd beeld van de belangrijkste bron van energie. Van de deelnemers zegt 44 procent dat slapen het belangrijkst is voor het krijgen van energie. 18 Procent denkt dat sporten het is en 15 procent kiest voor gezond eten. Deze drie factoren blijken echter de minste invloed op hoe energiek mensen zich voelen. De factor plezier en geluk is de zwaarstwegende factor. Vorig jaar beoordeelde de Nederlander zijn energieniveau met een 6,99. Dit jaar scoren we een 6,88. Het verschil is dat er dit jaar lager is gescoord op de factor plezier. Deze factor is zo bepalend, dat dit de reden is van de daling in het gemiddelde energieniveau ten opzichte van 2009.

Mensen die 9 uur of langer slapen, scoren een 6,6 op de energiebarometer. Deelnemers die 7 of 8 uur slapen daarentegen scoren maar liefst een 7,1 op de energiebarometer. Op tijd naar bed gaan of laat opstaan lijkt dus niet de beste oplossing voor het verhogen van je energieniveau. Een goede nacht bestaat uit 7 of 8 uur. Daarboven én daaronder heeft een lager energieniveau tot gevolg.
Interesse in meer energie ga naar: http://www.supradyn.nl/activeert-je-natuurlijke-energie