InVia Fertility-CL, InVia Fertility-Hoffman Estates, InVia Fertility-Arlington HeightsCrystal Lake, IL, Hoffman Estates, IL, Arlington Heights, IL Michael levitra xr online https://www.levitradosageus24.com/ J. Michael Karasis MD-Woodstock, Michael Karasis MD-Huntley Anoop H.

Lancering Dr. Yep, de 'Michelin' gids van de Zorg

vr, 29/10/2010 - 00:00

Wat zijn de beste ziekenhuizen voor de behandeling van staar, diabetes of spataderen?  Vanaf 2 november krijgt de consument antwoord op deze vraag met de nieuwe zorggids Dr. Yep -Kies de beste zorg-.  Aan Dr. Yep werken meer dan 60 medisch topspecialisten mee. Het is voor het eerst dat specialisten op deze manier medische keuze-informatie geven aan zorgconsumenten.

Wat is het beste 'wetenschappelijke' dieet? En verder: amandelen 'knippen' met laser, endoscopisch rug hernia’s opereren, duizeligheidklinieken, hoe en waar oog laseren, de diverse behandelingen van kanker, wetenschappelijk bewezen 'stop met roken' methoden, de nieuwste kruisbandchirurgie, alle behandelmethoden bij verslaving, het kiezen van een plastisch chirurg. Zo beschrijft Dr. Yep de nieuwste inzichten en adviezen per aandoening. Dr. Yep maakt, in samenwerking met diverse partners, gebruik van beschikbare data waaronder de kwaliteitsindicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Medische Routeplanners
Meer dan 32 aandoeningen worden in de Dr. Yep Jaargids uitvoerig beschreven. Met de Routeplanners per aandoening krijgt de consument handvatten voor het vinden van de beste behandelmethoden, de beste klinieken en de beste medische  teams. Met provinciale overzichten van de ziekenhuizen en klinieken en een vergelijkend sterrensysteem voor 20 aandoeningen. Daarnaast achtergrondinformatie en resultaten van Mystery patient bezoeken aan 107 medisch specialisten. Maar ook persoonlijke ervaringen van patiënten, de Dr. Yep Top 30 Nederlandse ziekenhuizen en columns.

Patiënt nu aan zet
"Al in 1998 adviseerde de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg toenmalig minister Borst dat een 'Michelin gids voor de zorg', die patiënten helpt met kiezen, wenselijk zou zijn", licht eindredacteur John Lebbink toe. "Sinds die tijd hebben wij een droom en een missie om een positieve maar ook opbouwend kritische en soms grensverleggende gids samen te stellen. Altijd uitgaand van het belang van zorgconsumenten en patiënten. Uitstekende medische en statistische onderbouwing is essentieel. De laatste jaren is de roep van zorgconsumenten om een keuzegids in de zorg toegenomen." Dr. Yep is een initiatief van de Zorggeverij, opgericht door Arjan Dokter (bewegingswetenschapper, fysiotherapeut n.p.), Ronald Hofstede (bestuurskundige, uitgever) en John Lebbink (neuroloog). 

Naast de gids wordt het informatieve platform www.dr-yep.nl gelanceerd. In 2011 verschijnen drie Dr. Yep Magazines en de Jaargids 2012 met onderwerpen die aansluiten bij de eerdere uitgaven. Dr. Yep is vanaf 2 november te koop bij 5700 verkooppunten en is online te bestellen via www.dr-yep.nl. De gids van 324 pagina's heeft een verkoopprijs van 12,50 euro.