DIY: Triangle Sandwich, wat anders dan boterham met pindakaas

Ben je ook uitgekeken elke dag een saaie boterham te eten met jam of pindakaas? Maar wil je ook niet veel uit gaan geven om een club sandwich te halen? Maak dan je eigen creatieve sandwich! De ingrediënten zijn eigenlijk heel simpel en je mag van alles en nog wat toevoegen wat jij maar lekker vindt. Hierbij geef ik een voorbeeld van mijn eigen gemaakte triangle sandwich.

Ingrediënten:

  • Triangle/Ciabatta broodje
  • Pesto
  • Mais
  • Krabstick
  • Gerookt rundvlees (of ander soort ham)
  • Japanse mayonaise
  • Spinazie
  • Ei
  • Pijnboompitten

Bereidingswijze:


1) Snijd het broodje in 2 helften en besmeer het met een laagje pesto. Laat het in een voorverwarmde oven op 180 graden celsius 10 minuten roosteren. P.s. je kunt bij het opstaan eerst de oven voorverwarmen en dan gaan tandenpoetsen, scheelt je weer wat wachttijd ;)


2) Bak intussen het eitje en leg de andere ingrediënten klaar.


3) Na 10 minuten is je broodje lekker knapperig geroosterd en klaar om belegd te worden


4) Spuit een hoeveelheid mayonaise over de 2 broodjes helften


5) Verdeel de spinazie blaadjes over de beide broodjes helften. Beleg de linkerhelft (bovenkant) met plakjes gerookte rundvlees en ei, en de rechterhelft (onderkant) met krabstick sliertjes, mais en pijnboompitten. Je kunt het verder eventueel op smaak brengen met peper, zout en wat kruiden als bieslook.


6) Til de linkerhelft van het broodje op en leg het voorzichtig op de rechterhelft van het broodje en klaar is je eigen gemaakte triangle sandwich!


Eetsmakelijk! P.s. hou bij het eten de onderkant goed vast, zodat de mais en pijnboompitten er niet uitvallen ;)

Lisa