Niet zo fris en fruitig? Verhoog je weerstand met deze heerlijke fruitsalade!

De afgelopen weken trekt een golf van griep over Nederland en als jullie het niet al zelf  hebben ondervonden, dan waarschijnlijk wel anderen uit je omgeving.
Tijdens zo een griepepidemie is het haast niet te voorkomen dat je ziek wordt, maar je kunt wel genoeg doen om jezelf te beschermen zowel van binnen als van buiten. Goede Hygiëne is ontzettend belangrijk en om je weerstand op peil te houden is gezond leven ook erg belangrijk.
Ik ben de dans tot nu toe ontsprongen en probeer lekker gezond te eten om deze periode te overbruggen.  ‘S winters staat elke dag wel een lekkere fruitsalade op mijn menu om zo veel vitaminen binnen te krijgen. Zo kan je met een sterk afweersysteem voorkomen dat je echt ziek wordt door de influenzavirus en als je het al hebt opgelopen helpt gezonde voeding je ook om weer snel op de been te zijn.

Ik heb een aantal superfruits uitgekozen om een salade samen te stellen waar je onmiddellijk van gaat stralen.
gezond fruit

Ingrediënten:

Grapefruit
Blauwe bessen
Granaatappel
Kiwi
1 theelepel oranjebloesemwater
oranjebloesemwater

Segmenteer de grapefruit en knijp het resterende stuk uit boven een kom waarin je de salade gaat bereiden.
grapefruitgrapefruit segmenten

Snijd de kiwi en voeg de rest van het fruit  toe.
Een kale fruitsalade is natuurlijk saai dus een eetlepeltje oranjebloesemwater maakt het heerlijk geurig en geeft het een verfijnde smaak en eventueel kan je er ook een beetje honing overheen doen. 

gezonde fruitsalade

Ontzettend lekker en gezond! Give it a try..

Veel liefs,
Geeta Lalai