My best beauty secret ever! And from many celebs…like Marilyn Monroe

Slapen is niet alleen belangrijk om overdag optimaal te kunnen functioneren, ook doet het heel wat voor je uiterlijk.

Essentie van slapen

Slapen bevordert namelijk je schoonheid. Vandaar de term schoonheidsslaap. De nachtrust is namelijk essentieel voor je lichaam (en je huid!) om optimaal te herstellen. Hierdoor zien jij en je huid bij een goede nachtrust er uitgeslapen uit. Dus: mooi! Huid straalt, is minder dof en droog.

Maar, slapen kan weleens nare strepen op je gezicht veroorzaken. Bijvoorbeeld door een plooi in je kussen of een afdruk van je haren of armen op je gezicht. Ook kan je weleens wakker worden met het zogenaamde out of bed haar. Je haar staat alle kanten op en is zo droog als stro.

En ik kan het weten want ik kom mijn zusje weleens ’s ochtends tegen en dan is de schrik groot. Ze heeft ook en aantal keer haar haar geverfd dus haar haar is droger as usual en het pluist ook sneller waardoor het ook sneller allerlei kanten uit gaat staan.

The secret!

Maar nu komt het grote beautygeheim van vele sterren en beauty goeroe Leco om al deze problemen te omzeilen; slapen op zijde!  Aangezien wij 7 a 8 uur per dag slapen is het heel belangrijk om slaaprimpels te voorkomen door te slapen op zijde.

Ik houd echt van zijde, mijn ouders komen uit China en zijde is daar echt een luxe topproduct. Bijna alles van zijde kun je er kopen van nachtjaponnen tot aan make updoosjes toe.

En ik heb ook een nachtjapon van zijde, superzacht en glad natuurlijk.

Sinds kort heb ik dus een kussensloop afkomstig van Silkhaven.nl en deze heb ik natuurlijk gelijk uitgeprobeerd. Dit product bezat ik namelijk nog niet.

 

Zijde van silkhaven

Wat mij opvalt, is dat de zijden kussensloop er heel simpel uitziet, maar hij voelt super natuurlijk en zacht aan. Zelfs zachter dan mijn zijden nachtjapon. Raar is dat eigenlijk, terwijl ik mijn nachtjapon in China heb gehaald. Maar mijn kussensloop is dus van 19 momme moerbeizijde. Goede kwaliteit dus.

Silkhaven is een initiatief van Mirna Boomaerts, specialiste in zijde. Zij hebben ook een kussensloop ontwikkeld van hele zware kwaliteit zijden kussensloop 22 momme. Deze is overigens ongeverfd en ongebleekt, pure weldaad. Deze is overigens net zo zacht als mijn kussensloop maar gaat veel langer mee.

Voordelen van slapen op zijde

Waarom is zijde zo een must voor schoonheid? Zijde is een stof die 100%natuurlijk is, en neemt geen “harde”vormen aan. Het is zo een delicate en zachte stof dat deze meevormt met je gezicht en haar. Hierdoor krijg je minder snel slaaprimpels door slaapvouwen (meestal veroorzaakt door katoen! ).

Ook een hele mooie eigenschap van zijde is dat deze hydrateert. Bij de eerste aanraking voelt het koel aan. Maar het mooie is dat als zijde eenmaal warm is, ook weinig warmte verloren gaat. Ideaal in de winter. In de zomer is het ideaal omdat deze een ademende stof is die 30% vocht opneemt.  Zonder zelf vochtig aan te voelen. Veel  comfortabeler dus dan katoen.

Ook omdat zijde uit aminozuren en proteïnen bestaan die dezelfde pH waarde als huid en haar het hebben, voorkomen deze dus het out of bed haar en gespleten haarpunten. Het hydrateert je huid en haar en laat je haar minder snel afbreken.

Katoensatijn

Heel vaak verwart men katoensatijn met zijde. Op heel veel dekbedden en kleding staat er weleens aangegeven: zijde. En dan staat er bij samenstelling: katoensatijn. In het Italiaans heet seta zijde en het woord satijn is dus daarvan afgeleid. Maar katoensatijn is eigenlijk satijn gemaakt van katoen, ook varianten met als basis polyester. Deze voelt en ziet er misschien op het eerste oog uit als zijde, maar bezit deze goede eigenschappen niet. Satijn van polyester is namelijk brandversnellend en zijde weer brandvertragend. Vuur dooft op zijde, en is veiliger dan stof van polyester. Daarvan kan je ernstigere brandwonden krijgen dan zijde.(moet er niet aandenken !) Ook wekt deze transpiratie op omdat deze geen vocht opneemt van je lichaam.

Onderhoud

Een mooi delicaat product, vereist dus ook onderhoud. Het mooie van silkavenue(waar ik mijn zijden kussensloop van heb) is dat ze ook onderhoudsproducten voor deze verkopen.

Zijde kan met de hand gewassen worden, en silkavenue verkoopt de Tenestar hiervoor. Een speciaal wasmiddel dat je ook kan gebruiken voor andere delicate stoffen zoals kasjmier. Maar met de wasmachine kan het ook met het wolwas- of handwasprogramma. Dan met 30 graden en maximaal 400 toeren.

Het is heel makkelijk even 15 min laten weken en wassen en klaar is deze. Overigens moet ik erbij vertellen; mijn zijden kussensloop is net zo zacht als ik het uit de verpakking heb gehaald. Echt een aanrader is Tenestar zijdewasmiddel als je zijde gebruikt.

De producten die ik heb geprobeerd zijn te koop in de online webshop van www.silkavenue.nl en www.zijdendekbed.nl  Ook staan er verkoopadressen op vermeld, zodat je eventueel zelf deze zijde kan zien.