Vier op de tien slachtoffers zijn van huiselijk geweld is van het mannelijke geslacht

Huiselijk geweld neemt toe en dat treft niet enkel vrouwen. Vier op de tien slachtoffers zijn van het mannelijke geslacht, zo toont een nieuw Brits rapport aan. Vaak worden deze heren niet of nauwelijks gehoord.

De studie, uitgevoerd door een organisatie voor meer gelijkheid, toont aan dat mannelijke slachtoffers vrijwel volledig genegeerd worden door het justitiƫle stelsel. Politie en magistraten hechten weinig geloof en negeren vaak de mannelijke benarde situatie.

Vervolging

De organisatie baseert zijn cijfers op het aantal gemelde slachtoffers en de statistieken van de British Crime Survey. Volgens het rapport werden in de periode 2008-2009 meer dan 41.000 mannen vervolgd voor huiselijk geweld, maar slechts 2.700 vrouwen. Meer dan de helft van de mannelijke slachtoffers beweert echter ernstige schade te lijden.

Tweede klas

Het rapport komt er als tegenreactie op nieuwe rechterlijke richtlijnen in Engeland. Daarin staat dat het huiselijk geweld hoofdzakelijk bestaat uit geweld van mannen tegen vrouwen. De organisatie betreurt dat getroffen mannen als tweede klas-slachtoffers worden aanzien