Carice van Houten speelt hoofdrol in postzegelspeelfilm

TNT Post brengt een ode aan het Nederlands Film Festival met een zeer bijzondere postzegel. Op deze postzegel wordt een speelfilm van 1 seconde vertoond, geregisseerd door Anton Corbijn met actrice Carice van Houten in de hoofdrol.

Voor deze postzegel is gebruik gemaakt van de lenticulair-technologie. Bij deze techniek worden 30 verschillende plaatjes op één oppervlak geplaatst. Dit levert een filmpje op van 30 beeldjes. De film wordt 'afgespeeld' door de postzegel te kantelen. In totaal schoot Anton Corbijn 120 frames. Hiervan gebruikte hij er 30 voor de uiteindelijke film. De film kreeg de titel: Kleinste Kortste Film en is de kortste volledige speelfilm die ooit is gemaakt.

Samenwerking
Deze speciale lenticulaire postzegel is een unieke samenwerking tussen het reclamebureau Kesselskramer, Anton Corbijn en Carice van Houten en beeldt op speelse wijze de verhouding tussen regisseur en actrice uit. De postzegel is een hommage aan de Nederlandse film, het Nederlandse landschap en refereert aan een Kinderpostzegel uit 1951.

Over de postzegel
De postzegels zijn verkrijgbaar vanaf 29 september 2010, tevens zal op deze datum het filmpje in première gaan, dit in aanwezigheid van Anton Corbijn en Carice van Houten. De oplage van de Filmpostzegel is 350.000 stuks. De postzegels zijn, zolang de voorraad trekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, online via www.collectclub.nl en bij de reguliere verkooppunten. De geldigheid van de postzegels is onbepaald.

Vanaf 1 juli 2010 staat er geen euroaanduiding meer op postzegels maar een cijfer. Op deze postzegels staat een 5 en ze zijn bedoeld voor post tot 500 gram met een bestemming binnen Nederland.