Goudkoorts breekt uit in Nederland

video: http://www.presslink.nl/lotto/

Rijswijk/Den Haag, donderdag 30 september 2010 – Nederland is massaal op zoek naar de goudstaaf ter waarde van 30.000 euro in de door Krasloten georganiseerde actie. De taferelen in het straatbeeld worden steeds gekker. Vandaag werden in Den Haag, Rotterdam en Delft zelfs echte goudzoekers te paard gespot. Tussen 20 september en 10 oktober wordt iedere week één goudstaaf ter waarde van c.a. 30.000 euro (1 kilo) ergens in Nederland verstopt. Met behulp van het Kraslot Goudzoeker zijn Gouden Tips en hints te verzamelen. Via Twitter, Facebook en Hyves kan men de verstopplaats achterhalen. De derde en tevens laatste goudstaaf wordt in het weekend van 2 en 3 oktober verstopt.

Binnenhof verrast door Cowboys in hun zoektocht naar goud. Foto's: Bastiaan Musscher (klik op de beelden voor hoge resolutie).

Eerste goudstaaf
Er doen vele verhalen de ronde over het vinden van de eerste goudstaaf. Zo zijn er zelfs mensen blijven overnachten vlakbij de locatie om de volgende dag snel verder te kunnen zoeken. Na een nieuwe tip stonden er rijen met auto’s rondom de vindplaats, liep men ’s nachts met zaklampen over het veld en werd er flink gegraven. Naarmate de dagen vorderden, verzamelden zich steeds meer mensen rondom de vindplaats. Dit liep soms wel op tot 50 mensen die tegelijkertijd op zoek waren naar de goudstaaf. Deze week heeft iemand zich gemeld bij De Lotto als mogelijke winnaar van de eerste goudstaaf.

Goud vinden
Hints over de vindplaats zijn te verkrijgen op de officiële accounts van Goudzoeker op Hyves, Facebook en Twitter. Deze zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is er de mogelijkheid om Gouden Tips te ontvangen. Hiervoor moet een Goudzoeker Kraslot gekocht worden. Op de achterzijde van dit Kraslot staat een unieke 7-letterige code waarmee op de website www.krasloten.nl de Gouden Tips te activeren zijn. De Gouden Tips leiden uiteraard veel sneller naar het goud! Er wordt per dag één Gouden Tip gegeven. Wanneer men zich bijvoorbeeld op vrijdag aanmeldt met een Kraslot, krijgt men ook de tips van de dagen ervoor.

Voor meer informatie over de actie kijk op www.krasloten.nl.