Meer capaciteit directe chartervluchten wintersport in Zweden

ÖSTERSUND, 30 september 2010 -  De belangrijkste wintersportbestemming van Zweden, Are/Östersund, is aankomend seizoen gemakkelijker voor meer Nederlanders te bereiken. Opnieuw vertrekken directe chartervluchten van Schiphol naar de Zweedse regio, nu met meer capaciteit.
Samen met een Zweedse partner vliegt Scandjet tussen 13 februari en 6 maart ieder weekend op en neer naar dé wintersportbestemming van Scandinavië. Van Schiphol vertrekken de vluchten rond lunchtijd, zodat reizigers 's avonds kunnen relaxen een van de vele bars of restaurants in Are (skiën) of Östersund (schaatsen).
'Het is werkelijk geweldig om op deze manier de link tussen Nederland en Zweden voort te zetten', zegt directeur Sasha Djakovic van de Scandjet Aviation Group. 'Vorig jaar was de charterdienst zo succesvol dat we dit jaar onze capaciteit uitbreiden, waardoor we nog meer Nederlanders de mogelijkheid bieden om volop van het skiën of het schaatsen op natuurijs te genieten.'

Are/Östersund is rustiger en veel minder massaal dan wintersportgebieden in de rest van Europa. Het ruime aanbod aan overnachtingsmogelijkheden is ingesteld op ieder budget, stijl en smaak. Sneeuw is gegarandeerd tussen 10 december en 1 mei.

'Are/Östersund is dé wintersportbestemming van Scandinavië', stelt Sophie Nyström, country-manager Nederland voor Zweeds verkeersbureau VisitSweden. 'Wereldbekerwedstrijden worden afgewisseld met rust, ruimte en winterverwennerij. We zijn daarom blij dat dankzij de chartervluchten het fraaie Zweedse winterlandschap voor Nederlanders direct toegankelijk is. Östersund, Are en gebiedsontwikkelaar Skistar verwelkomen de enthousiaste, Nederlandse wintersportliefhebbers.'

MOGELIJKHEDEN
Are heeft meer dan 100 afdalingen op pistes van alle niveaus, waaronder off-pistemogelijkheden. Östersund kan ideaal zijn voor langeafstandsschaatsers. Speciaal voor Nederlanders is er tussen medio februari en medio maart twee keer per week een toertocht van maximaal acht rondes op een geveegd parcours van 25 kilometer.

De regio biedt bezoekers meer winteractiviteiten. Denk aan ijsklimmen, huskysafari's, sneeuwscootertochten of het bouwen van een iglo. 'Veel wintersporters gebruiken een bad of spa om zich op te laden voor een nieuwe dag op de besneeuwde hellingen. Nog energie over: ook voor de de après-ski is Are/Östersund the place to be', vindt Sophie Nyström.

ALLE NIVEAUS

Zwedens belangrijkste wintersportgebied is gastheer voor internationale wedstrijden, zoals de wereldbekerwedstrijd voor dames van 25 tot 27 februari én voor freestyle op 11 en 12 maart - allebei in Are. De regio heeft mogelijkheden voor wintersporters van alle niveaus. Nieuw in Are dit jaar bijvoorbeeld is de Family Hangout: een speelterrein voor het hele gezin met onder meer een spannende 'gladiatorenbaan' met zandzakken en een sneeuwballenmuur. Ook nieuw is de zogenoemde knappliftskort: een pas die toegang geeft tot alle kindvriendelijke sleepliften en de Are-kabeltrein Bergbana, maar die veel goedkoper is dan een normale skipas. Ideaal voor ouders die de wintersport geheel met hun kinderen willen ervaren en niet van het hele skisysteem gebruikmaken.

 

WINTERSPORTGEBIED ARE IN CIJFERS

(Bron: Skistar)

47 liften, waaronder een kabeltrein, een gondellift en een kabinelift

105 afdalingen, van groen tot ongeprepareerd

Langste afdaling is 6,5 km

Totale lengte geprepareerde pistes: ca. 100 km

Sneeuwgarantie: tussen 10 december en 1 mei zijn minsten 10 pistes open

 

WINTERSPORTGEBIED ÖSTERSUND IN CIJFERS

(Bron: SCB/ÖTK)

Regionale hoofdstad (ca. 45.000 inw.) van Jämtland

Uitstekend natuurijs, waarvan 25 kilometer geveegd

50 km eigen langlaufspoor, deels verlicht

 

Info: www.scandjet.nl , www.skistar.com, www.turist.ostersund.se/english/, www.visitsweden.com

 

http://www.visitsweden.com