Topkoks voor Thuiskoks 4 schenkt 8,00 euro per boek aan het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme

Het boek Topkoks voor Thuiskoks 4 is een bijzonder kookboek. Het staat vol met heerlijke gerechten van nationale en internationale topkoks, die iedereen kan bereiden. Het boek kost slechts 9,95 euro en daarvan gaat 8,00 euro naar het World Food Programme. Dat betekent dat één boek staat voor 40 schoolmaaltijden voor een kind in Malawi. Y&R Not Just Film uit Amsterdam heeft belangeloos een radiocommercial, printuiting en een billboarduiting vervaardigd.

Naast de 52 chef-koks, zoals Ramon Beuk, Jonnie Boer en Gordon Ramsay, werken ook vele andere partijen, van foodstylist en vormgever tot pr-adviseur en fotograaf, belangeloos mee aan de totstandkoming en verkoop van het kookboek.

Over het World Food Programme kan van de opbrengst van elk boek 8,00 euro naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP) in Malawi. Het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties is de grootste organisatie ter wereld die honger bestrijdt. Elk jaar levert het WFP voedselhulp aan ongeveer 90 miljoen mensen in meer dan 70 landen.Een van de projecten van het WFP is het schoolvoedselprogramma om kinderen op school een gratis maaltijd te kunnen aanbieden. Het concept is eenvoudig: de maaltijd trekt hongerige kinderen naar school waar zij onderwijs volgen waardoor zij uit de spiraal van honger en armoede kunnen komen. Dit is vooral belangrijk voor meisjes die in arme gezinnen als eerste thuis moeten blijven. Het schoolvoedselprogramma is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Het kost het WFP slechts 20 cent om één kind dagelijks een voedzame maaltijd te geven op school.
Honger is de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld. Een groter probleem dan aids, malaria en tuberculose bij elkaar. Meer dan één miljard mensen, vooral vrouwen en kinderen, lijden aan ondervoeding. Een derde van alle kindersterfte in ontwikkelingslanden is te wijten aan ondervoeding.

 Meer informatie over het kookboek is te vinden op www.topkoksvoorthuiskoks.nl.