IT'S LIKE... ZO ONWIJS FREAKING FABULOOS! spectaculair mode evenement

Op donderdag 14 oktober aanstaande om 20:00 is de opening van de eerste editie van de Villanuts mode evenement. IT'S LIKE... ZO ONWIJS FREAKING FABULOOS!

IT'S LIKE... ZO ONWIJS FREAKING FABULOOS! is een spectaculair mode evenement waar talentvolle Haagse modeontwerpers de kans krijgen om hun werk laten showen. Villanuts heeft 12 getalenteerde ontwerpers geselecteerd om hieraan deel te nemen. Allen met een geheel eigen stijl en een eigen collectie waarmee ze hun verhaal willen delen met het publiek.

De 1e helft van de show begint om 21:00. Het ontwerpcollectief Colloid bijt het spits af met de collectie 'Just a little brave, just a little hidden'. Deze collectie was winnaar van de Calvijn Classic awards. Hierna zal Mytsah een geheel nieuwe sprankelende collectie showen genaamd' Goudmiertje' the march of the golden ant. Als derde laat de pas afgestudeerde Amber Anthe Scholten haar ervaring met heimwee zien met de collectie 'liebgewonnen'.

Na een inspirerende eerste eerste helft van de show zal de show om 22:00 vervolgen met Dorrith de Roode (mode) en Marlous de Roode (accessoires).

Zij combineren hun talenten en laten dit zien in hun nieuwe collectie 'Créatures Plié'.

In haar collectie "Planet Earth is blue, and there's nothing I can do" laat Louisiana zien dat de toekomst hier niet op aarde zit, maar een hersenspinsel is van ons eigen creatief denken. De creaties in de collectie "Ground Control" zijn uit een tijdscapsule waar futurisme allang passé is.

Dorith Sjardijn zal de show afsluiten met D.I.Y manifest. DIY manifest is een collectie, gebaseerd op textiel experimenten. Deze is geinspireerd op het leven in de huidige maatschappij waarbij Do It Yourself het concept vormt.
Na een korte pauze presenteert  Studio Codex om 22:30, door middel van een performance en een film van Nils van Lingen, de collectie:'SUB'ways.

Tussen de shows door is er tijd om het werk te bewonderen in de expositieruimte van Annemarije van Harten, Layla Kuhnen, Twan Meijerink en Ireneo Ciammella. Annemarije van Harten combineert haar oude ontwerpen met nieuwe ontwerpen. Layla Kuhnen ligt tijdens deze expositie een tipje van de sluier op van haar nieuwe collectie 'Indulging release'. Twan Meijerink presenteerd zijn collectie 'Music and lyrics by Joanna Newsom', onder andere door foto's die gemaakt zijn door Jan Postma. Ireneo Ciammella verteld zijn verhaal over zijn band met zijn zus in zijn collectie 'zusje'.

Tijdens de opening van deze eerste editie van IT'S LIKE...ZO ONWIJS FREAKING FABULOOS! wordt de sfeer gemaakt door de exotische deuntjes van Duo Flamingo. Als je goede 'front row seats' wil voor de modeshow, stuur dan een mail naar: damaris@villanuts.nl.
De expositie is na de opening nog te bewonderen in het Nutshuis van 18 oktober tot en met 11 november ( ma-vrij 11:00-16:00) De show wordt gefilmd door Jorick.tv, dus als je hem helaas hebt moeten missen, kan je ook deze tot 11 november in het Nutshuis zien.

Meer informatie over IT'S LIKE..... ZO ONWIJS FREAKING FABULOOS! is te vinden op www.villanuts.nl

Expositie It's like.... zo onwijs freaking Fabuloos!
18 okt t/m 11 november op werkdagen van 11.00-16.00. Toegang is gratis
Nutshuis, Den Haag - www.nutshuis.nl