Japans koksmes voor vrouwelijke kookliefhebbers
De dagen worden korter, het wordt kouder, de verwarming gaat een graadje hoger, de schemerlamp vroeg aan; tijd voor huiselijke gezelligheid. Langzamerhand wordt deeerste planning gemaakt voor de feestdagen. Lootjes trekken, kadootjes kopen, het bedenken van een feestdis. Wat komt er op tafel in de decembermaand? Of je sushi gaat maken of een 6-gangen kerstdiner, een goed koksmes is een essentieel instrument in de keuken. De website www.nipponblades.nl maakt de keuze voor een koksmes heel eenvoudig. Er worden er slechts drie aangeboden, maar wel van de allerbeste Japanse kwaliteit én handgemaakt. De Santoku is een allround'koksmes' dat voor elke kookklus kan worden gebruikt. De Nakiri is het Japanse groentemes en de Yanagiba is geschikt om vis te fileren.Meer dan drie keukenmessen heb je niet nodig voor thuisgebruik, zeggen de kookliefhebbers en kenners van de Japanse cultuur Koen en Thijs Wolters. De broers togen naar Japan en ontwikkelden in samenwerking met de bekende Japanse messenmaker Hiroshi Katou een eigen selectie handgemaakte koksmessen. Onder de naam Nipponblades zijn de drie stoere messen via de webwinkel www.nipponblades.nl te koop.