Trends 2011:Een jaar van felle emoties,stoerheid, berusting en 3D

Adjiedj Bakas brengt ook dit jaar de trends in kaart voor 2011, het Jaar van het Konijn
'Een jaar van felle emoties, stoerheid, berusting en nieuwe schoonheid'

Jaren '10: reprise van jaren '80
De jaren '10 vormen een herhaling van de jaren '80: ingrijpende overheidsbezuinigingen (Lubbers reïncarneert in Rutte), sociale onrust (krakersrellen, massale protesten), dalende huizenprijzen (in 1979 daalden de huizenprijzen met 25% en in 1990 waren ze weer op het oude peil), nucleaire onrust (toen over kernwapens, straks over de nieuwe kerncentrale in Zeeland), discussies over de (on)betaalbaarheid van de verzorgingsstaat (de saneringskabinetten Lubbers 1 en 2 kregen dezelfde verwijten als Rutte 1 nu al krijgt). De afgelopen jaren waren er al wat signalen voor de aankomende revival van de eighties: muziek en mode uit die tijd keerden al eerder terug.  

Adjiedj Bakas,Trendwatcher of the Year 2008/2009 zet de trends op het gebied van Economie, Consumenten en Gadgets voor 2011 op een rijtje.
Ook brengt hij in beeld wat aankomend jaar IN en UIT is, wat we dragen en wat en hoe eten we.

Complete Trendlist 2011 leest u via deze Trendlink: http://www.bakas.nl/persberichten/034.htm