Werking anti-rimpel BH wetenschappelijk bewezen

De werking van de Nederlandse anti-rimpel BH La Decollette is nu ook wetenschappelijk bewezen. Het Parijse onderzoeksinstituut CERCO (Centre d’Etudes et de Recherches Cosmétologique) concludeert na een test op verschillende vrouwen dat de rimpels in hun decolleté door het dragen van de BH al na 24 uur zijn verdwenen en hun huid na twee weken weer glad is.

Ontwerpster Rachel de Boer is blij, maar niet verrast door die conclusies. Haar uitvinding  trok vorig jaar al in heel Europa de aandacht. Diverse media en vrouwen die La Decollette testten kwamen tot dezelfde conclusie.

Haar anti-rimpel BH is een nacht-BH zonder cups die de borsten tijdens het slapen op hun plaats houdt.Vrouwen die op hun zij slapen hebben ’s ochtends last van rimpels op hun decolleté. Die ontstaan doordat de borsten tijdens het slapen tegen elkaar aan worden gedrukt. Die rimpels worden steeds erger en gaan na verloop van tijd niet meer weg. La Decollette voorkomt deze rimpelvorming en zorgt ervoor dat bestaande rimpels weer wegtrekken.

De Boer levert sinds kort ook een speciaal ontwikkelde crème die het effect versterkt. Deze Crème de la Decollette is in samenspraak met huidtherapeuten, dermatologen en apothekers ontwikkeld en bezit tal van werkzame stoffen, die de elasticiteit en veerkracht van de huid verbeteren.

Het contact met CERCO ontstond bij toeval tijdens een beurs in Frankrijk. Een plastisch chirurg was zo enthousiast over de BH dat hij CERCO vroeg er onderzoek naar te doen. Het onderzoek werd uitgevoerd door huidarts Virginie Couturaud, directeur dermatologie van CERCO in Parijs. In het laboratorium werden kandidaten tussen de 40 en 60 jaar oud getest door middel van profilometrie. Bij deze driedimensionale techniek wordt met behulp van lasers en camera’s de huid bestudeerd en gemeten. De uitkomsten luidden dat bij alle vrouwen al na één nacht de rimpels aanzienlijk verminderd waren. Na twee weken was de huid vrijwel helemaal glad. Als de BH niet werd gedragen bleef het decolleté gerimpeld.

De Boer wil de resultaten in heel Europa bekend maken. ,,Voor veel mensen is dit onderzoek een extra reden om La Decollette serieus te nemen,” stelt ze. ,,De resultaten waren zo positief dat alle medewerksters van CERCO in Parijs er eentje wilden hebben.”