Zumba verovert Nederlandse nachtclubs

zumbaDe Amsterdamse club Escape was onlnags gevuld met opzwepende Latijns-Amerikaanse beats en zinderende Zumba moves. De toonaangevende Zumba fitness specialiste Tanya Beardsley gaf hier namelijk een unieke masterclass aan ruim tweehonderd voornamelijk vrouwelijke Nederlandse Zumba instructeurs. Deze avond is de start van een serie ‘Zumba night club events’ die vanaf januari 2011 in een aantal grote Nederlandse steden zal plaatsvinden. Met deze events zet de organisatie een trend in de Nederlandse fitness wereld: Zumba verovert de nachtclubs.

Elke training een feest
Zumba fitness is in minder dan 10 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde beweging waarmee duizenden mensen met plezier hun vorm terugkrijgen én behouden. Ook in Nederland is Zumba uitgegroeid tot een grote sport. Tanya Beardsley is een van de grondleggers van de populaire fitness rage: “Zumba brengt ‘fun’ in fitness. In healthclubs, sportscholen en buurtcentra over de hele wereld geven speciale Zumba-instructeurs dynamische groepslessen. We maken van elke training een party. Door onze lessen nu ook in clubs aan te bieden, maken we deze belofte meer dan ooit waar. Bovendien wordt de sport zo nog toegankelijker voor iedereen.”

‘Zumba on tour’
Elke week volgen duizenden Nederlanders een Zumba-les, thuis of in de sportschool. Daar worden vanaf januari 2011 een aantal populaire clubs in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht aan toegevoegd. Deze Zumba-tour zal in de zomer eindigen met een grootse finale in club Escape in Amsterdam. John van den Werken van club Escape: “Leuk dat deze nieuwe Zumba trend haar première heeft in Escape. Met deze events ‘we get the Zumba-party started’ in the Nederlandse clubs.

Ontstaan Zumba Fitness
Zumba wordt begin jaren negentig bij toeval ontwikkeld door fitnesstrainer Beto Perez in Colombia als hij tijdens een aerobics training zijn muziek is vergeten. Hij improviseert en mixt op eigen muziek verschillende dansstijlen, zoals Latin Salsa en Merengue, tot een complete aerobics les. De lessen zijn populair en in 1999 maakt Beto de overstap naar de VS. Samen met twee ondernemers, Alberto Perlman en Alberto Aghion, zet hij de internationale onderneming op om de Zumba Fitness filosofie verder over de wereld te verspreiden.