Handige tips waarmee je zelfs de koudste dagen van het jaar doorstaat

vaselineMet temperaturen onder het vriespunt, rode neuzen en ingesneeuwde auto’s zou je bijna denken dat het al hartje winter is. Feit is echter dat dit koudste seizoen van het jaar pas  op 22 december, officieel van start gaat. Dat betekent wellicht ook dat de echte winter, met alle bijbehorende ongemakken, nu pas goed gaat beginnen. Vaseline Petroleum Jelly introduceert op deze eerste winterdag 10 tips om strenge winters met minder ongemak door te komen. Al 140 winters minder hinder Vaseline Petroleum Jelly bestaat dit jaar 140 jaar en in de loop der tijd zijn er vele toepassingen voor gevonden. Al deze toepassingen zijn te vinden op de Vaseline Zoekmachine* die Vaseline onlangs lanceerde ter ere van haar 140-jarige bestaan. Om iedereen in deze kou een steuntje in de rug te geven, heeft Vaseline de 10 beste gebruikstoepassingen voor de winter op een rijtje gezet. Of het nu gaat om dichtgevroren fiets- en autosloten, droge huid of verroeste schaatsen, met een potje Vaseline in de tas voorkom je een hoop narigheid tijdens dit gure weer. * www.vaselinezoekmachine.nl

VASELINE’S WINTER TOP 10
1 Bevroren sleutelgat - Smeer wanneer het vriest het sleutelgat van je fiets of de deuren van je auto in met Vaseline om te voorkomen dat ze dichtvriezen.
2 Verkoudheid - Bescherm de kwetsbare huid rond je neus als je veel moet snuiten, door je neusvleugels in te smeren met Vaseline.
3 Fietsen in koud/slecht weer - Breng een dun laagje Vaseline aan over je gezichtshuid om haar te beschermen tegen de vrieskou, gure wind en ander heftig winterweer.
4 IJspegelvrij - Snor of baard blijven in de winter ijspegelvrij door ze, voor je de kou ingaat, in te smeren met Vaseline.
5 Ruwe lippen - Bevochtig je droge en ruwe lippen eerst met water en dep ze af. Breng vervolgens Vaseline aan. Vaseline houdt het vocht vast, zodat je huid zichzelf kan herstellen. Je lippen zullen weer zacht en glad aanvoelen.
6 Kleurtje in de winter - Wrijf een beetje Vaseline over je wenkbrauwen voordat je zelfbruiner op je gezicht aanbrengt. Zo voorkom je lelijke vlekken.
7 Autodeuren - Een dun laagje op de rubberen randen langs de autoportier, zorgt ervoor dat je deze ook na strenge vorst weer open krijgt en voorkomt dat de rubbers worden stukgetrokken.
8 Kinderen - Bij koud weer bescherm je de neus, kin en wangetjes van je kindje.
9 Huisdieren - Smeer de voetkussentjes van je hond of kat in voordat ze in de koude winter naar buiten gaan. Dit voorkomt irritatie door zout en pekel.
10 Bescherm schaatsen - Vet de ijzers van je schaatsen in met Vaseline om te voorkomen dat het staal gaat roesten en houdt ze zo mooi glimmen