Nieuwe oogst San Mauro-olijfolie nu verkrijgbaar

sanmauroDe olijfolie San Mauro, die afkomstig is uit de Sabijnse heuvels nabij Rome, is vanwege haar unieke productiewijze nu al in Nederland leverbaar. Opmerkelijk, omdat de nieuwe oogst olijfolie doorgaans pas eind januari verkrijgbaar is. De Nederlandse zakenvrouw Alie Doorten, die in Italië haar eigen olijfboomgaarden bezit, realiseert met een unieke productiewijze een verfijnde smaak van de olijfolie en een extra vroege levering voor de Nederlandse markt. Op de website www.oliosanmauro.com vertelt Alie uitgebreid over haar passie voor olijfolie.

Verfijnde smaak van de San Mauro-olijfolie
De verfijnde smaak van de San Mauro-olijfolie wordt verkregen door de bijzondere combinatie van een gunstig microklimaat en de speciale productiemethode van San Mauro. Door de vroege pluk, de snelle verwerking en de zeer zorgvuldige decanteer- en bewaarmethode is San Mauro-olijfolie uniek in zijn smaak en zijn versheid. De versheid wordt gegarandeerd door vermelding op de fles van het productiejaar en de oogstperiode. De speciale productiewijze van San Mauro levert een extreem lage zuurgraad op van 0,1% ten opzichte van het maximum van de 0,6%, dat geldt voor een olijfolie met het DOP-keurmerk. Een gewone extravergine olijfolie heeft een zuurgraad van maximaal 0,8%.

San Mauro-olijfolie reeds in december verkrijgbaar
De afwijkende productiewijze van San Mauro zorgt ervoor dat de nieuwe oogst olijfolie reeds in december in Nederland verkrijgbaar zijn. De San Mauro-olijfolie wordt gemaakt van olijven die zeer vroeg in het seizoen, tussen 20 oktober en 20 november, met de hand worden geplukt. De verschillende olijvensoorten worden afzonderlijk van elkaar binnen 24 uur na de oogst koud geperst. Zes weken na de oogst wordt de eerste olijfolie gebotteld en naar Nederland vervoerd. De nieuwe oogst van de San Mauro-olijfolie is dus eind december al beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Hollands ondernemerschap in Italië
San Mauro-olijfolie werd in 2008 in Nederland op de markt gebracht door de Nederlandse zakenvrouw Alie Doorten. In de Sabijnse heuvels even buiten Rome, stichtte zij de Proprieta' di Doorten. In 1995 ontdekte zij de bijzondere kwaliteiten van de Sabijnse olijfolie. In de jaren daarna kocht ze zowel bestaande oude olijfboomgaarden als nieuw terrein, dat ze met bomen beplantte. Sinds 2004 produceert ze haar eigen olijfolie. In 2008 besloot ze haar olijfolie onder de merknaam San Mauro (de naam van één van haar boomgaarden) op de markt te brengen.

Door de steeds toenemende vraag is de productie elk jaar verhoogd. Naast de eigen olijven selecteert Proprieta' di Poorten de beste olijven van kleine boeren uit het San Mauro-gebied. De leveranciers van de San Mauro-olijven voldoen allemaal aan de allerhoogste kwaliteitseisen. San Mauro levert aan de top van de gastronomie van Nederland en België. Het aantal verkooppunten in Nederland bedraagt inmiddels meer dan 80. De productie van San Mauro-olijfolie betrof 6000 flessen in 2008. Van de laatst afgelopen oogst werden 22.000 flessen gebotteld. Meer informatie over de San Mauro-olijfolie is te vinden op www.oliosanmauro.com.

 

 

http://www.oliosanmauro.com