Oliebollen

Een oudejaarsavond is niet compleet zonder een portie oliebollen! Afgelopen oud en nieuw heb ik voor het eerst geprobeerd oliebollen te maken. Het is niet helemaal volgens traditionele recept, het ging meer om het idee. Ik had online verschillende recepten opgezocht en daarbij had je gist nodig om de deeg te laten rijzen. Echter thuis heb ik geen gist, maar wel bakpoeder, dus heb ik opgezocht of er een oliebol variant is waarbij bakpoeder in plaatst van gist wordt gebruikt. Gelukkig zijn die er wel! Op www.smulweb.nl staat het recept voor Ricotta Oliebolletjes (http://www.smulweb.nl/recepten/1363753/Baci-di-ricotta-ricotta-oliebolletjes). De ingrediƫnten hebben de meeste mensen wel in huis die weleens een cake bakt. Er wordt gebruik gemaakt van basisingrediƫnten als bloem, eieren, bakpoeder, suiker, vanille extract etc. Ricotta is een zachte en frisse italiaanse kaas, ik had hiervoor echter normaal roomkaas gebruikt dat ik nog in mijn koelkast had liggen. Resultaat was ook erg lekker! Het recept is voor ongeveer 20 oliebolletjes, dus heel erg aangeraden voor mensen die niet in een keer oliebollen wilt bakken voor mensen van de hele straat, maar gewoon in de sfeer wilt komen van oud en nieuw.