InVia Fertility-CL, InVia Fertility-Hoffman Estates, InVia Fertility-Arlington HeightsCrystal Lake, IL, Hoffman Estates, IL, Arlington Heights, IL Michael levitra xr online https://www.levitradosageus24.com/ J. Michael Karasis MD-Woodstock, Michael Karasis MD-Huntley Anoop H.

Taiwanese Lekkernijen

zo, 19/02/2012 - 15:12

Onlangs bezocht ik Taipei (de hoofdstad van Taiwan) waar ik heerlijke uiteenlopende lekkernijen geprobeerd heb! Hierbij een korte rapportage van wat ik daar allemaal heb geproefd en een paar aanraders voor als jullie Taipei ooit zouden bezoeken.

My fav. #1. Honey Toast, te eten bij Dazzling Cafe in Taipei vlakbij Metro halte "Zhong Xiao Dun Hua". Het is een erg populaire cafe, dus een reservering van te voren wordt zeker aangeraden, wij hebben 1,5u moeten wachten!

De Honey Toast is een geroosterd kubus broodje met wat fruit en een bolletje ijs bovenop. De toast is te verkrijgen in verschillende smaken en ziet er niet alleen lekker uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk.

Dazzling Cafe serveert naast desserts ook nog een heerlijke drankjes. Mijn twee favoriete drankjes:

Fruit thee

Bosbessen Au Lait

Taiwan staat bekend om zijn night markets, daar kan je veelal voor een goedkoop prijsje leuke spulletjes halen, maar ook heerlijke appetizers. Zoals deze  gebakken omelet rol, met bovenop seafood en een lekker sausje. Verkrijgbaar bij de Rao He Night Market.

Dit is de bekenste Taiwaneese hapje: Oester omelet. Ziet er een beetje glibberig en slijmerig uit, maar is verrassend lekker en zeker het proberen waard.

De bekende Tawian noodle in Ximending (西門町), genaamd "A Zhong Mian Xian". Te koop in een soort van kleine winkel, waar de kassa ook als "keuken" functioneerde en waar dus ook de noodles werden bereid. Een noodles die je als toerist geprobeerd moet hebben als je Taiwan bezoekt, persoonlijk vond ik het daarentegen wel meevallen qua smaak, het is in iedergeval erg bekend in Taipei.

Verder in Ximending is er een winkel die bekend staat om de gansen die ze verkopen en ook serveren. Geen idee hoe het precies wordt klaargemaakt, maar het wordt in iedergeval met mihoen of andere noodle geserveerd. Een beetje zout maar wel erg lekker!

Behalve in Taipei centrum zelf zijn we ook in een stad aan de kustzijde van New Taipei, Dan Shui (淡水) geweest, gelegen in het noorden van Taiwan. Het is een van de hotspots waar veel toeristen komen. In Dan Shui hebben wij ook heerlijke gerechten geproefd. De bovenstaande foto zijn gebakken vogel eitjes, ziet er wel grappig uit maar voor de rest smaakte het naar een gebakken kippen eitje.

En als je in Dan Shui bent, moet je echt die mega lange soft-ijs proberen!! Dit ben ik dan met een mega lange soft-ijs met de smaken mango en groene thee. Het kostte 25 NTD, omgerekend ongeveer 0.65 euro maar. 

Een kleine impressie van onze 9-gangen menu (voor 2 personen) op de Tapei 101 gebouw. Taipei 101 is de Financial World Center van Taiwan, met een hoogte van 509 meter was het toen het in 2004 gebouwd werd, het hoogste gebouw in de wereld. Deze maaltijd op de 85ste verdieping van Taipei 101, kostte ons 106 euro, omdat er een minimum bestedingsbedrag rond de 50 euro pp was (als je aan de raamkant wou zitten).

Onze night view tijdens het dineren

 

Taipei 101 gebouw, met 101 etages dus

Hopelijk zijn jullie gemotiveerd en geinspireerd om Taipei te bezoeken en daarbij ook de heerlijke gerechten te proeven die de stad te bieden heeft.

Lisa