Marqt - Verantwoorde Supermarkt

 

Onlangs is er een nieuwe filiaal van Marqt, een verantwoord supermarkt opgedoken in de binnenstad van Den Haag (Hofweg 11), waar eerst het Meddens gebouw zich bevindde. De meeste Hagenaars zullen vast niet bekend mee zijn, omdat de enige 3 filialen in Nederland zich bevinden in Amsterdam en Haarlem. Ik als een nieuwsgierige naar nieuwe dingen nam natuurlijk een kijkje in dit nieuwe verantwoorde supermarkt met het concept van “Echt eten”

Dit is ingang van de Marqt in Den Haag, Hofweg 11

Marqt wordt niet omschreven als een normaal supermarkt, maar meer een marktplaats (Marqt heeft hiermee zijn naam aan te danken?), waar men groente, vlees, vis, etc kan kopen als ze dat doen op een dagelijkse versmarkt. Er wordt nadruk gelegd op de beleving van vers, gezond en bewust eten. De verse producten worden door lokale leveranciers geleverd en zijn vaak gezonder en biologisch van aard, hierdoor zijn de prijzen gelijk of iets hoger dan bij andere supermarkten. Als je kijkt naar de consumenten die bij Marqt boodschappen halen, zijn het veelal mensen in de 30+.

Hier zie je een voorbeeld van een puur natuurlijk product dat Marqt verkoopt, namelijk letterlijk vers getapte jus d'orange! Je kan zelf in de winkel een plastic flesje jus d'orange zo uit de kraan gaan vullen, helemaal vers en zonder onnodige toevoegen.

De trend van bewust en verantwoord eten is in groeiende mate, met name in het jaar van 2012. Hierbij raad ik Marqt aan mensen die qua financieel gezien wat meer voor over hebben om verantwoorder te gaan eten. Het is dagelijks geopend van 09:00-19:00 (in Den Haag). Dit is ideaal voor al werkende dames onder ons, die normaal gesproken geen tijd hebben om naar de markt te gaan. Enige nadeel (volgens hun is het een voordeel, sneller afrekenen) is dat je alleen "digitaal" kan betalen, dat wil zeggen alleen met de pin, chip of creditcard. 

Meer info wat Marqt precies inhoudt kan je op hun website nalezen http://www.marqt.com