InVia Fertility-CL, InVia Fertility-Hoffman Estates, InVia Fertility-Arlington HeightsCrystal Lake, IL, Hoffman Estates, IL, Arlington Heights, IL Michael levitra xr online https://www.levitradosageus24.com/ J. Michael Karasis MD-Woodstock, Michael Karasis MD-Huntley Anoop H.

Wat zijn Cake Pops? Hoe te maken?

ma, 16/04/2012 - 15:16

 

Cake Pops ken je ze al? Op cupcakes na, is het de nieuwe rage op het gebied van creatief bakken. Kort gezegd zijn het versierde cake balletjes op een lolly stokje, lollipop in het Engels, vandaar de benaming Cake Pops.

Cake Pops zijn er in uiteenlopende uitvoeringen te bedenken. Naast de standaard gedecoreerde bolletjes vorm, zijn er ook schattige figuren als Hello Kitty, kerstboompjes, appeltjes etc. 

Laatst bij mijn verjaardag feestje heb ik een poging gewaagd om cake pops te maken voor mijn uitgenodigde gasten.

Benodigdheden voor cake pops:

·         Cake (liever zelf gebakken, anders kan je net als ik cake van supermarkt kopen)

·         Frosting (zie dit recept)

·         Lolly stokjes (te koop bij grote kook winkels, Dok: 50 stokjes à 2 euro)

·         Candy Melts of (smelt) chocolade

·         Hagelslag, spikkeltjes of ander decoratie

Om te beginnen breek de cake in een kom totdat het verkruimeld is en kneed het vervolgens met de frosting totdat het een mengsel wordt waarvan je balletjes kan vormen. Zet de cake balletjes paar uren in de koelkast om hard te worden, of een kwartier in de vriezer om het proces te versnellen.

Tijdens het wachten totdat de cake balletjes hard genoeg zijn, kan je beginnen met het smelten van de chocolade om de cake pops te decoreren. Ik zal je aanraden om witte chocolade of Candy melts te kopen, die je vervolgens zelf kan kleuren naar eigen voorkeur met kleurstof. Zo word je niet gedwongen of alles op te maken of met de restjes te zitten.


Hier is een voorbeeld van witte Candy Dips te koop bij Dok (Den Haag Passage)

Als de chocolade volledig gesmolten is, dip je de top van het lolly stokje in de chocolade mengsel en vervolgens steek je het in het midden aan de onderkant van een cake balletje. Daarna dip je het cake balletje geheel in het chocolade mengsel. Denk eraan om het te dippen en niet te roeren! Want bij het roeren kan het cake balletje losraken van het stokje. Nog voordat de chocolade gestold is, kan je het extra versieren met spikkeltjes e.d. Mijn eerste cake pops zien er als volgt uit:


Als je thuis over piepschuim beschikt, kan je dat gebruiken om je cake pops staande te houden. Ik had geen piepschuim, en heb in plaatst daarvoor een eierdoos gebruikt. Dit bleek ook heel handig te zijn om in de koelkast te bewaren in plaatst van rechtopstaande.

Tot slot om de puntjes op de i zetten, heb ik 2 cake pops voorzien van een smiley en als decoratie voor mijn verjaardagstaart gebruikt!

Hopelijk heb je na het lezen van mijn artikel inspiraties gekregen om je eigen cake pops te maken!

Lisa