DIY recept: maak zelf lekkere pasta van Tzatziki saus met gebakken zalm en pesto
Hier volgt een gemakkelijk recept van mij om snel en eenvoudig een lekkere pasta te maken van Tzatziki saus met gebakken zalm en pesto saus.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 50 gram pasta (mag allerlei soorten zijn, en voor de grote eters mag je natuurlijk meer pasta toevoegen)
- 150 gram Tzatziki saus uit potje
- 100 gram verse zalm filet van de supermarkt
- 30 gram gewassen bladgroenten (e.g. veldsla, spinazie)
- Zout en peper naar smaak
- Enig zonnebloem olie
- 2 tl olijfolie
Benodigdheden:
Spatel
Schuimspaan
Pan om pasta te koken
2 koekenpannen om saus te maken en zalm te bakken
Bereidingswijze:
1. Kook de pasta volgens instructies op de verpakking, voeg wat zout en zonnebloem olie in het water. Zet het vuur uit nadat de pasta gekookt is.
2. Snijd de zalm filet in 3 gelijke stukjes, marineer het vervolgens met 2 tl olijfolie en voeg naar smaak wat zout en peper toe
3. Verhit een koekenpan (zonder olie) en voeg de Tzatziki saus toe. Roer met een spatel totdat de saus dunner wordt (laat het niet koken) en voeg de bladgroenten erbij. Als de bladgroenten helemaal vermengd is met de saus, kan je de saus opscheppen op een bord.
4. Verhit een nieuw schone koekenpan (als je die niet hebt, dan even de gebruikte koekenpan afspoelen) wederom zonder olie en bak de zalm stukjes gaar op gemiddeld vuur.
5. Gebruik een schuimspaan om de pasta uit de pan te “vissen” en leg het bovenop de saus op het bord.
6. Garneer vervolgens de 3 gebakken zalm stukjes op de pasta en voeg tot slot een klein tl pesto saus op ieder zalm stukje. En klaar is je smakelijk pasta met Tzatziki saus en gebakken zalm en pesto saus!
Marineer de zalm stukjes met 2 tl olijfolie en wat zout en peper naar smaak
Verhit een koekenpan en verwarm de Tzatziki saus
Voeg bladgroenten bij de Tzatziki saus
Bak de zalm stukjes gaar op gemiddeld vuur
Beiden kanten
Schep eerst de Tzatziki saus op een bord, leg de pasta erboven op en ten slotte de gebakken zalm stukjes met een beetje pesto saus.
Eet smakelijk!
Ik kook meestal alleen voor mezelf, maar als je voor meerdere personen dit pasta recept wilt maken, kan je gemakkelijk de hoeveelheden keer het aantal personen doen.
Lisa