Carbonell olijfolie met Omega 3 en garnalen spinazie roomsaus pasta recept

Tijdje terug hadden wij van dames.nl een leuk olijfolie pakketje van Carbonell gekregen. Het bevat 2 flessen olijfolie: Carbonell mild en traditioneel met Omega 3. Carbonell heeft ook een olijfolie variant Extra Virgin. Hieronder is een klein overzicht van de eigenschappen van Carbonell olijfolie.

Carbonell olijfolie pasta

Traditioneel met Omega 3:
Carbonell Traditioneel met Omega 3, is goed voor het hart en het cholesterolgehalte. Ideaal om mee te bakken, braden en wokken. Carbonell Traditioneel heeft een verfijnde en zachte smaak.

Mild met Omega 3:
Carbonell Mild heeft een extra milde en zachte smaak waardoor de natuurlijke smaak van je ingrediënten behouden blijft. Met name geschikt als je in je gerechten niet de typische smaak van olijfolie wilt proeven maar wel wilt profiteren van alle gezonde eigenschappen.

Extra Virgin:
Carbonell Extra Virgin is een olijfolie van de eerste persing en heeft een lage zuurgraad. Deze olijfolie heeft een rijke, fruitige smaak en is ideaal voor in salades, als basis voor dressings of dips en als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta's, soepen of sauzen.

Ikzelf houd er niet van om olijven te eten, vanwege dit heb ik nooit overwogen om olijfolie te gaan gebruiken bij het koken en bakken. Na het gebruik van Carbonell olijfolie mild ben ik van gedachte veranderd. Je proeft helemaal niet de sterke smaak van olijf in je gerechten, maar je kunt wel genieten van de gezonde voordelen van olijven zelf! Op de website van Carbonell kan je meer lezen waarom olijfolie zo gezond is. Ik heb van hun website ook het recept spicy garnalen met paprika en ananas uitgeprobeerd in combinatie met pasta en spinazie roomsaus.

Ingrediënten pasta voor 1 persoon

  • 2-3 knotjes tagliatelle
  • 100 gram roomkaas met kruiden
  • Scheutje melk
  • 2 handvol spinazie bladgroente
  • Peper en zout om op smaak te brengen

Carbonell olijf olie

Carbonell olijfolie pasta

Bereidingswijze

1)      Kook de tagliatelle volgens de instructies.

2)      Bereid de spicy garnalen met paprika en ananas volgens het recept op Carbonell website. En houdt het warm. P.s. hier is een handig Youtube filmpje hoe je makkelijk garnalen pelt, als je dat nog niet kon ;)

3)      Verwarm een koekenpan, giet een scheutje melk erin en voeg de roomkaas toe. Laat de roomkaas smelten, voeg indien nodig telkens beetje melk toe totdat je een gladde massa verkrijgt. Breng op smaak met peper en zout.

4)      Voeg de spinazie toe en roer het door de roomsaus totdat het volledig is opgenomen.

5)      Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de spinazie roomsaus.

6)      Schep de tagliatelle in het midden van een rond bord en omring het met de spicy garnalen met paprika en ananas.

7)      Als je van pesto houdt, kan je op elk garnaal een beetje pesto zetten.

Carbonell Olijfolie Garnalen Spinazie Pasta.jpg

Carbonell olijfolie pasta

Carbonell olijfolie pasta
Heerlijke tagliatelle pasta met spinazie roomsaus en spicy garnalen met paprika en ananas.

Eetsmakelijk!

Lisa

P.S. wil je meer te weten komen wat de voordelen van olijfolie zijn? Hoe weet je wat goede en slechte olijfolie is? Welk type is het meest geschikt voor welke toepassing? Lees het allemaal in de Olijfoliebijbel van Manfred Meeuwig

olijfolie manfred meeuwig boek