La Cubanita: Onbeperkt Spaanse tapas eten van maandag tot en met donderdag!

Tegenwoordig is onbeperkt eten voor een vaste prijs heel erg ‘in’ onder de alledaagse consument. Je hebt het traditionele buffet, Chinese Wok, All you can eat Sushi, Spare ribs (Beren café). Denk maar aan bekende Sushi restaurants als Shabu Shabu, Sumo, Kyoto Café etc. Je hebt verder ook onbeperkt eten en drinken restaurants als Etenstijd (Tilburg) en Vandaag (Utrecht). Wok de Mallejan (Utrecht) is ook een bekende hotspot waar je onbeperkt kunt wokken en eventueel Chinees fonduen. In dit artikel wil ik even aandacht brengen aan iets anders ‘onbeperkt’ eten: Spaanse tapas bij La Cubanita!

La Cubanita Tapas

Een tapa (meervoud: Tapas) is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje (bier, wijn, sherry) wordt genuttigd. Hoewel het van oorsprong een tussendoortje was, wordt het tegenwoordig ook als avondmaaltijd geconsumeerd. In Nederland vind je verschillende tapas restaurants. Mijn favoriet is La Cubanita! Het is verspreid over verschillende plekken in Nederland (La Cubanita vestigingen) Van maandag tot en met donderdag kan je daar onbeperkt tapas eten voor maar €17,50. Je hebt keuze uit 53 tapas! Van koude, tot vlees, en zelfs vegetarische tapas. Ze zijn geopend vanaf 17:30 en reservering is gewenst, omdat het redelijk druk kan worden. Via hun website kan je eenvoudig een online reservering maken.

La Cubanita Tapas

Het concept is vergelijkbaar als bij een all you can eat sushi restaurant. Op een speciaal bierviltje geef je de nummers en aantallen van de tapas door. Je kunt echter alleen 2 tapas per persoon per ronde bestellen, persoonlijk vind ik dat beetje gelimiteerd. De tapas worden geserveerd in kleine porties en meestal in 3 of 4 stukjes, een grote tapas liefhebber als ik kan er dus gemakkelijk meer dan 2 tapas per ronde op! Hier volgt een foto reportage van de door La Cubanita geserveerde tapas.

Op het eind krijg je de rekening in een bakje met wat lolly's. Het is blijkbaar gebruikelijk dat je na (of tijdens) het eten even een krabbeltje zet op de tafels, muren, of waar maar een plekje te vinden is!

Loopt het water ook in je mond na het bekijken van deze heerlijke tapas foto's?

Lisa