DIY recept: Crema di Fragola dessert van Vapiano
Ben je weleens bij Vapiano wezen eten? Dan heb je vast wel het dessert Crema di Fragola geprobeerd! Een dessert bereidt met mascarponecrème en aardbeien.
Het is één van mijn favoriete dessert, maar het is ook redelijk prijzig. Het kost namelijk €3,75 per stuk. Hoewel je dit eenvoudig thuis kunt maken!
Online ben ik dit recept tegengekomen. De ingrediënten blijken heel simpel te zijn en eveneens de bereiding ervan.
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 3 eieren
- 3 el suiker
- Aardbeien naar wens (stuk of 15) of ander fruit
Bereiding
1) Meng in 1 kom de mascarpone, suiker en eierdooiers met elkaar. Klop in een andere kom de eiwitten tot sneeuw
2) Voeg het geklopte eiwit toe aan de mascarpone crème. (Hier heb ik het andersom gedaan omdat ik mijn nieuwe staafmixer ging uittesten). Werk voorzichtig van boven naar beneden, zo wordt de crème luchtiger.
3) Vervolgens kan je de glazen gaan garneren met een laagje mascarpone crème afgewisseld met fruit
Zie hier het resultaat van mijn Crema di Fragola!
Bewaar het in de koelkast totdat het geserveerd wordt. Vanwege de rauwe eieren die gebruikt zijn in dit dessert, is het niet aangeraden om het ver van te voren klaar te maken.
Om terug te komen op mijn verhaal over het kostenplaatje van dit dessert:
Mascarpone €2,39 per 250 gram
3 eieren €0,50
Aardbeien €3,99 per 500 gram
Gebaseerd op deze prijzen zou ik 4-5 porties kunnen maken voor €7,30
Probeer snel dit dessert en je zult echt versteld staan hoe eenvoudig en lekker het is!
Lisa