DIY: maak schattige Bento Lunch Box afkomstig uit Japan

Bento is een lunchmaaltijd afkomstig uit Japan. Er wordt veel tijd erin gestoken om een mooie Bento te maken. Vooral ouders in Japan vinden het een competitief wedstrijd om hun kind met de mooiste Bento mee te geven naar school. Er wordt ook vaak de termen Bento Box gebruikt omdat de lunch veelal in een box-vormige trommel bewaard wordt. Als je Bento Box intypt bij Google vind je de meest uiteenlopende variaties.


Een standaard Bento Box


Angry Birds Bento Box


Hello Kitty Bento Box


PSY Gangnam Style Bento Box

Je zou denken dat het heel veel werk is om zo’n prachtig uitziende Bento Box te maken. Op Youtube zijn er verschillende instructie filmpjes te vinden hoe je eenvoudig een Bento Box maakt.

Van dit filmpje heb ik inspiratie gevonden om mijn eigen Bento Box te maken.

In het bovenstaande filmpje liet de mevrouw zien hoe je “octopus” maakt, door worstjes te frituren. Je kunt het echter ook in water koken, dan is het meer gezond. Zie dit filmpje:


 

Bento Box Octopus Sausage
Als de worstjes niet zo dik zijn, kan je ook voor kiezen om alleen 4 tentakels te maken.

Homemade Bento Lunch Box
Ik heb mijn Bento Box gemaakt met de Sushi kit van Saitaku, Japanse omelet Tamagoyaki en de octopus worstjes. Vind je het ook zo schattig! =) Lees ook over hoe je sushi maakt.

In China worden zulke lunchboxen ook wel “Lunch box van de liefde” genoemd. Deze zijn door geliefde gemaakt voor de vriendin/vriendje.


Voor je vriendje zou je bijvoorbeeld een Xbox Bento Box kunnen maken


Deze Bento Box is helemaal ideaal voor als je een oogje op iemand hebt en stiekem aan diegene wilt laten weten.

Verras eens je vriendin of vriendje met een leuke Bento Box, jouw moeite zal vast gewaardeerd worden! Hier is nog een site met grappige Bento Boxen met verschillende betekenissen als, Ik vind je heel leuk, met tekstboodschap dat de man niet moet vergeten om melk te kopen, wanneer je ruzie hebt gehad met je vrouw vind je een “kakkerlak” gemaakt van zeewier, rauwe ei of zelfs alleen maar witte rijst =D.

Win een leuke Bento Box!
Heb je na het lezen ook super zin in om een mooie Bento te maken? Heb je echter geen leuke Bento Box om het te serveren? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In samenwerking met "Japan is fun" gaan we een leuke Bento Box verloten aan de lezers van www.dames.nl! Meer informatie erover zie ons Facebook!

Lisa