Handige tip om je spuitzak te vullen en schoon te houden

 

Heb je lekkere cupcakes gebakken en wil je deze gaan bespuiten met frosting e.d.? Echter vind je het ook zo lastig om zonder geknoei je spuitzak te vullen? Hier is een handige tip voor! Je kunt de frosting eerst wikkelen met plastic folie en dan pas in de spuitzak stoppen. Nog een voordeel is dat je aan het eind een schoon spuitzak over houdt. Deze handige tip had ik van culy.nl


Zorg ervoor dat je aan de boven- en onderkant veel ruimte overlaat


Gebruik een elastiek om de bovenkant te sluiten, zodat er geen frosting eruit komt tijdens het spuiten. Draai de folie aan de onderkant dicht, deze kant stop je in de spuitzak.


Bevestig de gewenste spuitmond aan de spuitzak en knip eventueel een stukje folie af dat teveel uitsteekt. Hierna kan je beginnen met het bespuiten van je cupcakes!


Na afloop gooi je de folie weg en houd je een schoon spuitzak over. Het enige wat je nog hoeft te wassen is de spuitmond.

Deze tip is superhandig voor bij het vullen van het de spuitzak als het schoonmaken ervan. Het is eenvoudig uit te voeren en bespaart je een hoop tijd! Dit maakt het bakken dan ook extra leuk =)

Veel plezier

Lisa