DIY recept: Mango Pudding Panna Cotta dessert toetje

 

Mango pudding is 1 van mijn favoriete toetje. Bij Chinese restaurants vind je het in een schattige goudvis vorm. In dit artikel wil ik jullie leren hoe eenvoudig het is te maken in combinatie met panna cotta, een heerlijke Italiaanse dessert dat ook te proeven is bij Vapiano.

Ingrediënten Mango Pudding

  • 1 Mango
  • 200 ml heet water
  • 200 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 22 gram gelatine poeder

 

Bereiding Mango Pudding

1)      Pureer vruchtvlees van 1 mango tot moes met keukenmachine of staafmixer

2)      Los de gelatine poeder en suiker op in heet water

3)      Voeg de melk toe

4)      Voeg de mangomoes toe

5)      Om een egale pudding te krijgen, kan je de mango mengsel eerst gaan zeven

6)      Verdeel het over 5 bekers/vormpjes

7)      Zet 1 uur in koelkast om op te stijven

  

 

Ingrediënten Panna Cotta

  • 400 ml ongeklopt slagroom
  • 200 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 1,5 tl gelatine poeder

Bereiding Panna Cotta

1)      Doe de slagroom en melk in een pan en verwarm het op laag vuur (niet laten koken)

2)      Voeg de suiker toe, roer het om totdat het helemaal opgelost is

3)      Doe de gelatine in een kopje en voeg 1 of 2 eetlepels heet water toe, totdat de gelatine poeder opgelost is en voeg het bij het roommengsel in de pan

4)      Laat het roommengsel afkoelen tot kamer temperatuur

5)      Haal de mango pudding uit de koelkast en verdeel het roommengsel over de 5 bekers

6)      Bedek de bekers met plastic folie

7)      Laat het verder opstijven in de koelkast, minimaal 4 uren

  

  


Als je het niet bedekt met plastic folie, dan is het resultaat als de linker beker. Aan de oppervlakte zijn wat bubbels gaan vormen. Op zicht is dit geen probleem, maar persoonlijk vind ik het niet zo mooi staan.

Om het makkelijk uit de vorm of beker te halen, kan je met een mes langs de rand gaan en de onderkant kort in heet water dompelen. Zet een bord op de beker en keer het om.


Je kunt ook alleen panna cotta maken en het serveren met verse vruchten als aardbeien en bosbessen.

Veel toetjes plezier!

Lisa