Lékué: innovatieve kleurrijke silicone kitchen tools

Wie veel bakt en kookt heeft vast wel van het merk Lékué gehoord. Het is een bedrijf uit Spanje die producten ontwerpt van platinum silicone. Het is duurzaam, makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in tal van frisse kleuren! Dit maakt het koken extra leuk en siert ook heel mooi in de keuken. De silicone producten hoef je alleen bij eerste gebruik in te vetten en zijn bestendig van -60 tot 220 graden celcius. De producten van Lékué kun je online bestellen via verschillende webshops of in de winkels van de grotere kookwinkels en warenhuizen (Dok, Cook&Co, Kookpunt, Bijenkorf etc.). De prijzen zullen een beetje hoog uitvallen als je het vergelijkt met andere alternatieven, maar je krijgt wel kwalitatieve producten voor terug. Als je regelmatig kookt of bakt is de investering wel waard. Zelf heb ik de silicone springvorm van 23 cm en de Decomax aangeschaft en ik ben erg tevreden mee.


Lékué Decomax spuiter inclusief 6 spuitmondjes €23. Dit is een goede vervanger voor de traditionele spuitzak. Je kunt het gebruiken om cupcakes of taarten te decoren of macaron beslag te spuiten. De Decopen (kleinere versie) met 4 spuitmondjes is voor €18

Lékué  Springvorm 23 cm €30. Normale silicone springvormen zijn in het geheel van silicone gemaakt (inclusief de bodem), maar bij deze is de bodem een keramische plaat en kun je de silicone rand na het bakken makkelijk eruit halen.


Lekue stelt ook leuke sets samen als de whoopie bakmat met een Decomax €40
Deze matjes zijn heel handig omdat je de perfecte rondjes krijgt, ze zijn 30x40 cm groot en daarom helaas te groot voor mijn oven.


Lékué Macaron bakmat met Decomax €40 (Mat los €20)

Lékué brood maker €40. Met de broodmaker kun je ingrediënten wegen, kneden en bakken in dezelfde kom!

Lékué Citrus spray €20. Dit is 1 van de nieuwste producten van Lékué. Je snijdt de top van een citroen/limoen eraf en steek de spray-stuk erin en heb je in no time een citrus spray bij de hand!

Dit is maar een kleine greep uit het grote assortiment van Lékué, op hun website kun je veel meer innovatieve keukengereedschappen vinden. Verder kun je ook tal van recepten vinden.

Wat vind jij van het merk Lékué?

Lisa