*Winactie Rijsttas* Lassie Rijst Extra: Witte rijst met het goede van zilvervlies

 

Onlangs heb ik wat rijst samples gekregen van Lassie om het uit te proberen. Lassie kreeg zijn naam sinds de jaren 50 en is inmiddels de rijstleider van Nederland. Het eerste product in Nederland was Lassie Vluggort en tot op heden is het nog steeds te vinden in de schappen! Sindsdien heeft Lassie verschillende rijst producten op de markt gebracht, onder andere: Lassie Toverrijst, Basmati, Risotto, Notenrijst, Couscous, Nasi Goreng, Pandanrijst etc. Meer informatie over de geschiedenis van Lassie zie website.  In 2010 introduceerde Lassie de Extra-lijn: het is een combinatie van de lekkere smaak van witte rijst met het goede van zilvervliesrijst. Het toevoegen van extra vezels aan deze rijst maakt de maaltijd nog gezonder. Daarom biedt rijstleider Lassie met de Extra-lijn de bekende soorten rijst met extra toegevoegde vezels. Lassie Extra is er in de varianten Toverrijst Extra, Basmati Extra en Pandan Extra.

Bewuste keuze voor gezonde voeding
De vezels die Lassie aan de rijstkorrels toevoegt zijn afkomstig uit peul- vruchten en hebben dezelfde gezonde voedingseigenschappen als rijstvezels uit zilvervliesrijst. In tegenstelling tot rijstvezels zijn de vezels uit peulvruchten wit van kleur, waardoor de vertrouwde witte kleur van Toverrijst behouden blijft. Lassie Extra is een bewuste keuze voor gezonde voeding. Lassie Toverrijst Extra bevat per portie 23% van de aanbevolen dagelijkse behoefte vezels.

Extra herkenbaar
Vanaf oktober 2012 liggen de nieuwe verpakkingen voor de Extra-producten in de winkels, zodat het gemakkelijker te onderscheiden is van de normale witte rijst. Producten van Lassie zijn sinds 1 mei 2012 FSC-gecertificeerd, dat wil zeggen dat de grondstoffen voor kartonnen en papieren verpakkingen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen waar rekening wordt gehouden met de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn.

Als vaste lezer van www.dames.nl weet je inmiddels wel dat ik een liefhebber ben van desserts en zoetigheden. Ik heb daarom als eerste de Dessertrijst van Lassie uitgeprobeerd! Op de website van Lassie vind je vele recepten bijbehorend bij de verschillende rijstsoorten, zie Rijstwijzer. Ik heb geprobeerd om de rijstpannenkoekjes na te maken, maar heb er echter een hartig variant van gemaakt met wat aanpassing van dit recept  

 


Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking


Volg het recept op de website en voeg daarbij wat gehakte spinazie toe en krabsticks. Voeg zout en peper toe op smaak.


Met de Dessertrijst van Lassie heb ik lekkere rijstpannenkoekjes gemaakt.

Win een Lassie Rijsttas!

Wil je ook graag de Lassie Rijst Extra uitproberen? Dan hebben wij van Dames.nl goed nieuws voor jullie! In samenwerking met Lassie gaan wij 4 leuke Rijsttassen verloten! In de Lassie Rijsttas vind je producten van de Extra-lijn, een rijstlepel en een receptenboekje.


Om kans te maken op deze Lassie Rijsttas doe je simpelweg het volgende:

1. Like Dames.nl op FB

2. Like Lassie op FB

3. Upload een foto van een leuke rijstcreatie op FB van Dames.nl (Per deelnemer 1 foto)

Inzenden kan tot en met 14 december 2012 en vervolgens kiezen we 4 gelukkige winnaars uit! We kijken uit naar jullie lekkere creaties.

Veel succes!

Lisa