Hype uit Amerika: Cronut is verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland!

Dit jaar mei is er nieuwe food hype uitgebroken in Amerika, chef Dominique Ansel van de gelijknamige patisserie in Soho, New York heeft de Cronut uitgebracht! Het is een combinatie van een Franse CROissant en Amerikaanse doNUT, vandaar de naam Cronut. 

Sindsdien zijn er elke dag lange rijen mensen om de Cronut te kunnen bemachtigen. Wij in Nederland kunnen gelukkig sindskort van deze hype meegenieten, de Cronut is namelijk ook verkrijgbaar bij (bepaalde) Albert Heijn vestigingen. Naar paar keer op zoek te zijn geweest, heb ik de Cronut eindelijk kunnen kopen. Het wordt per 2 stuks verkocht voor €1,98.

Qua uiterlijk lijkt hij wel op die van de Amerikaanse, maar hij is echter minder hoog en bestaat uit minder lagen. Hij is redelijk zoet, zoals je dat gewend bent van een donut. Persoonlijk vind ik hem niet zo, maar ik zou ooit wel de echte versie willen proberen. Als je in de buurt van Zwolle bent, kan je bij Bakkerij Van Orsouw ook een Cronut bemachtigen. De Cronut is ook redelijk makkelijk zelf te maken thuis, zie de volgende 2 video's

Met voorgemaakte croissant deeg

 

Met zelf gemaakte deeg