Love is (NOT) in the air. Tips om een gebroken hart te overleven

Alhoewel dit de periode van het jaar is dat iedereen om je omgeving gaat trouwen, kan het soms weleens anders voor jezelf lopen. Misschien realiseren sommigen dat ze misschien liever vrij willen zijn of niet meer verder willen in een relatie met iemand. Wanneer het uit gaat terwijl jij er eigenlijk een toekomst in zag, kan voor heel veel verdrietige momenten zorgen. Gedumpt worden is niet leuk maar bijna iedereen maakt het weleens mee.

Het is natuurlijk weer wennen om weer single te zijn, je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt en dat maakt je verdrietig. Wees niet verdrietig! Zie het als een leerpunt en een kans om iemand te vinden die wel een toekomst in jou ziet. Herhaal dit 'Ik verdien het beste omdat ik het waard ben'. Een partner maakt jou niet gelukkig maar geluk vind jij in jezelf en hij draagt alleen maar een steentje bij.

Over een gebroken hart heen te komen is een kans om jezelf te herontdekken en kostbare tijd in jezelf te investeren. 10 tips om over een gebroken hart te komen, van het emotie swings tot het hervinden van jezelf. 

1.       Huil uit bij vrienden/vriendinnen gooi al je frustraties en je waarom vragen eruit. Het is niet charmant, maar het lucht ongelofelijk op en het is ok om even goed te huilen. Vanaf dit punt beloof jezelf om nu verder te gaan en je tijd te besteden aan dingen die het waard zijn.

2.       Het is moeilijk maar geen contact is beter. Want je krijgt geheid ruzie met elkaar omdat je misschien boos wordt(verwijten) hebt. Laat het los en stop met denken over hoe het zou kunnen geweest zijn. Accepteer dat het niet zo was en daarom het niet heeft gewerkt.

- Accept, let it go and Move on -

3.     Wees posititef, want wat je uitstraalt trek je aan. Concentreer je op de mooie dingen en ga na voor jezelf wat jij mooi vind aan jezelf en koester die elementen. Zijn er elementen aan jezelf die jij niet mooi vindt? Dan is dit je kans om je positieve gedachtes te activeren en actie te ondernemen om dingen te veranderen en een 'betere jij' te worden.

4.      Onderneem wat je ooit blij maakte en wat je altijd niet kon doen met hem en nu wel. Ga salsa dansen, skeeleren doe iets leuks iets geks wat je maar blij maakt en de hele situatie doet vergeten. Ik weet dat je er geen zin in hebt, maar als je er eenmaal bent om die leuke activiteit te ondernemen waar je echt dol op bent.

5.      Beautify yourself! Ga met je ma of een goede vriend/vriendin naar de spa schoonheidsspecialist manicure of pedicure. Je gedachten zullen misschien wel tijdens stille momenten wel afdwalen naar je ex. En dan voel je je weer miserabel. Maar na de behandeling heb je tenminste poezelige voeten/mooi gezicht of lekker zachte huid en mooie handen en of nagels.

6.     Neem tijd voor jezelf om na te denken en je gedachtes op te schrijven. Het opschrijven van gedachtes zal je helpen in het proces van het verwerken van verdriet. Na een tijdje zal je het terug lezen en zal je denken 'silly me' waar zat ik met mijn gedachtes en realiseren dat je je verdriet hebt verwerkt. Dat punt gaat komen, geloof in jezelf.

7.      Een aanrader zijn de boeken van  Joyce Meyer. Dat is een echt powerwoman, zij komt uit moeilijke relaties en nog steeds kan ze anderen aanmoedigen om sterk te zijn en om voor jezelf op te komen. Het zal je rust en kracht geven.

8.       Ben je gelovig? Bid dat god je kracht zal geven en de pijn voor je draaglijker zal maken, je zal echt weer wat rustiger worden en je hart wordt ook wat rustiger. En bid dat je de ander kan vergeven. Geef alles in zijn handen. Weet dat god van je houdt! (en als je niet gelovig bent je ouders en vrienden en familie in ieder geval.

9.       Sta open voor nieuwe relaties en vergelijk ze niet met het verleden!

10.     Het leven is mooi en dat ben jij ook!