Anno nu: make up met een ei

Make-up met een ei

Heb je weleens de zwart witte films van vroeger gezien? Denk maar aan de actrices en stijliconen zoals :Audrey Hepburn en Elizabeth Hurley. Herinner je je de scenes  waarin ze zichzelf opmaken als de date voor de deur stond. Je zag dan een mooie tafel met een ronde spiegel compleet met mooie poederdoosjes. Elke keer was er een man in de film waarvoor ze zichzelf snel gingen optutten.
Dit ging dan met een mooie ronde spons met een handvat die ze dan in een ronde poederdoosje doopten om hun gezicht mee af te poederen. Vaak was de poederdoos mooi rond met een schelpachtige deksel, formaat duct tape. Een paar keer met het sponsje in het doosje "soppen"en een beetje op het gezicht deppen en klaar was ze om te gaan. Dit ging dan gepaard met alle losse poeder die je ernaast af zag vliegen.

In die tijd poederden we onze gezicht op of af met een rond plat sponsje. Deze kon je dan voor het hele gezicht gebruiken, en was maar aan een kant bruikbaar. Aan de andere kant zat een handvat waar je het vast kon houden. Nu is alles zoveel compacter. De grote ronde poederdoos heeft plaatsgemaakt voor flesjes, minidoosjes waar overigens wel zo een mini spons inzit. Maar voor het mooiste effect heeft deze spons geen waarde.

Het nadeel van dit ronde sponsje was dat het heel veel poeder absorbeerde en niet minder belangrijk je moest de spons in allerlei vormen aandrukken op het gezicht. Vooral bij gebieden rond je neus en mond. Omdat het maar een vorm had en rond was, kwam het niet bij alle hoeken rond je neus. Ook was het ronde oppervlak weer te groot voor de kleine gebieden rond de mond. Een heel gedoe was het om je huid te egaliseren.

Maar naarmate de tijd vorderde en de tv steeds meer liet zien (en ook pukkeltjes) bedachten ze weer andere truukjes en tools om meer "flawless"(=egale) make up te brengen.

Je kreeg dit soort sponsjes:

 

Dit was dan lekker makkelijk om aan te brengen te brengen om dat je met een kant al het hele gebied naast je neus al dekt. En wilde je snel werken draaide je gewoon de spons om en gebruikte je een andere kant van spons. Lekker makkelijk en snel.

 

 

Maar wie veel met make up werkte zag al snel dat de helft van de foundation in de spons ging zitten, en werd "verspild"als het ware. Al snel hadden ze de oplossing ervoor: de foundation kwast. Werkt precies, en absorbeert niet zoveel als de "spons" (tja het blijft toch een spons he neemt vocht op) 

 

 

Ook kwamen ze met de airbrush: o.a. Dior had een hele mooie spuitbus op de markt gebracht die je (wel haren afdekken natuurlijk) op je gezicht kon spuiten. Geen strepen, geen vlekken maar een perfect afgedekt gezicht. De spuitfoundation noem ik het maar zo. Wel was het zo dat je een dikke laag make up op je gezicht had zitten.

Anno nu: een spons in de vorm van een ei!

Door vele professionele make up artiesten gebruikt. En nog niet te koop in de parfumerieen.!

Voordelen?

Door de eivorm kan je bij elke hoek/ronding van je gezicht

Grote oppervlak dus je kan sneller werken omdat je verschillende kleuren kan opbrengen aan meerdere kanten

speciale structuur: makkelijk foundation in je gezicht te "drukken"

geen strepen

precies

is klein maar door een beetje water wordt die groter lekker compact dus!

bestaat maar een paar jaar, maar nog niet overal te koop. Waar te koop? Voor 4,50 heb ik hem bij make up projects gezien:)!