Mobiel internet ABC

Data, MBPS, Onbeperkt internet, Blackberry internet, Data limiet, Kpbs en nog veel meer van die termen waarvan wij echt geen idée hebben wat het betekend, maar wel van invloed zijn op de maandelijkse abonnement kosten. Daarom is het wel belangrijk om te weten wat het inhoud zodat je de beste keus maakt met betrekking tot je internet bundel. In het kort zal ik uitleggen wat het allemaal betekend. Wanneer je gebruik maakt van het internet, gebruik je Data. Deze data word uitgedrukt in MB (Megabyte). Om een kleine indicatie te geven over het verbruik van aantal MB per activiteit, zie onder

Toch bang dat je extreem hoge kosten krijgt, dan kan je het beste T-mobile nemen. T-mobile is namelijk de enige provider die onbeperkt internet aanbied. Onbeperkt internet betekend eigenlijk; wanneer je bijvoorbeeld je data van 1000 MB hebt bereikt, je geen extra kosten krijgt als je erover heen gaat. De snelheid van je internet gaat alleen omlaag. Bij alle andere providers krijg je extra kosten als je over je data limiet gaat. 

1000 mb is eigenlijk heel veel en je bereikt het eigenlijk alleen als je regelmatig Youtube filmpjes bekijkt of naar de radio luisterd, deze actitviteiten vreten namelijk veel data.

Wanneer je alleen een beetje gebruik maakt van Whatsapp Ping of Msn, dan 250 MB meer dan genoeg. Gemiddeld verbruik is ook maar ongeveer 300 tot 400 MB per maand. 

Voor Blackberry gebruikers is het nog wel belangrijk om te weten dat je eigenlijk een soort van extra internet abonnement moet nemen om te kunnen pingen. Dat is meestal 5 euro boven je abonnement met Mobiel internet.

Er is eigenlijk geen mogelijkheid om alleen mobiel internet te nemen zonder belminuten. Een van de goedkoopste alternatieven zou daarom een Sim only van Tele2 zijn waarbij je 100 belminuten krijgt met mobiel internet voor ongeveer 13 euro per maand.

Hopelijk is het mobiel internet iets duidelijker. If not, just comment want ik kan bijna alle vragen over mobiel internet wel beantwoorden!