Beauty trend alert! Beauty Sheet Maskers

Een nieuwe trend die uit Azië overkomt na de BB Creams (Blemish Balm) zijn de “sheet masks” Deze zijn vooral populair in Azie. De claims zijn uitlopend van hydradatie, firming, whitening en alles ertussen in. Merken als Essence en Clinique spelen in op deze trend en zijn ook met zogenaamd sheet mask gekomen. De vraag is nu; werken deze maskers?

 

Wat zijn sheet masks precies?

Sheet mask zijn kant en klare maskers van dunne stof of papier die gedrenkt zijn in serum met actieve ingrediënten. Deze zijn apart verpakt en komen in een folie pak. De meest bekende merken zijn My beauty Diary, Beauty Mate, Misscha en Kose. Steeds meer Westerse merken zoals Essence, Garnier en Lancome brengen deze nu ook uit.

Het principe van het masker is dat deze op het gezicht wordt aangebracht en 15 tot 30 minuten blijft zitten zodat het serum in de huid kan trekken. Hierna wordt het masker verwijdert en de resterende vloeistof in de huid gemasseerd. Het masker wordt niet afgespoeld. De maskers zijn voornamelijk om de huid helder en egale teint te krijgen en voor hydratatie. Ze zijn voor alle huidtypes te gebruiken. .

Waarom Sheets mask

Ten eerste zijn ze hygiënisch. Er wordt niet met de vingers in een potje gezeten en er hoeft niks op de huid gesmeerd worden. Ze zijn voor eenmalig gebruik en worden hierna gewoon weggegooid.

Daarnaast zijn ze minder rommelig dan de normale klei maskers die we gewend zijn. Ze druipen niet, drogen niet korrelig op en hoeven niet afgespoeld te worden waardoor ze makkelijk in gebruik zijn en overal te gebruiken zijn.

Het het serum is gelijk verspreid over het maskers waardoor elk deel van het gezicht dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen kan opnemen. Dus geen uitsmeren en verdelen over de huid!

 

Werken ze?

Door het masker op de huid te plaatsen, wordt er tijdelijk een een vacuüm omgeving gecreëerd en komt er geen lucht bij de huid. Hierdoor gaat de lichaamstemperatuur omhoog en openen de poriën zich, waardoor het serum van het masker diep in de huid kan doortrekken. Ze helpen de doorbloeding van de huid en helpen hiermee met het herstel van de huid en pigmentvlekken.

Maskers en andere huidverzorgingsproducten hebben blijvende resultaten bij regelmatig gebruik. Aanrader is om 2 tot 3 keer per week een masker te nemen om resultaat te zien. Bij de sheet mask is er direct resultaat, en bij langer gebruik zijn deze blijvend.

Waar te halen?

Op dit moment heeft het merk Essence een paar fijne hydraterende sheet mask, deze zijn verkijgbaar bij de Kruidvat. Ook verkopen de high-end merken

Probeer ze uit en laat ons weten wat je ervan vind. Ben je ook van van de sheet masks of ben je meer van de traditionele maskers en waarom?