London China Town, wat is er te vinden en te eten!

China towns heb je overal ter wereld, je kunt daar lekker Chinees eten, eventueel naar de kapper of massage salon en af en toe krijg je een speciale prijs voor het toerist zijn. Daarom is het belangrijk om te weten waar je lekker kunt eten en wat je moet eten en wat je ongeveer kwijt bent.

Toen ik een paar dagen in London was heb ik een paar restaurantjes uitgeprobeerd en er zaten wel een paar aanraders bij. Er zijn 3 soorten restaurants:

  • De Fusion: Meestal voor toeristen. All You can eat buffet:
  • Low Budget, voor 8 pond excl service fee kun je all you can eat buffet. Erg goedkoop, maar niet bijzonder, het buffet bestaat uit Nasi, Mie hoen,

    saté, loempia's en eigenlijk alle gerechten die je bij een afhaal restaurant kan halen.

  • Chinees Restaurant: Traditioneel lekker Chinees eten tegen een goede prijs.

Quick bites:

To Go food verse juices en heerlijke Dorayaki (lees hier hoe je ze zelf maakt)

Open keuken en the making of dumplings

Quick bite @Noodlebar

Als je ergen lekker wilt zitten en genieten van goed Chinees eten, dan zijn er simpele tips en tricks.

Een goede Chinese restaurant vinden is niet heel erg moeilijk. Je kunt ze herkennen aan bijvoorbeeld de soort klanten, hoe druk het is en de menu kaart. Een restaurant met bijvoorbeeld veel Aziaten is een GO, want zij weten waar je lekker kunt eten en wat goed Chinees eten is. Ook wanneer een restaurant druk is en er een rij staat betekend dat het eten goed is, kijk maar bijvoorbeeld naar Kee Leung Palace in Den Haag, probeer daar maar een plekje te krijgen rond etens tijd. Je kunt ook een goede Chinese restaurant herkennen aan de menu kaart. De meeste gerechten zijn niet samengesteld.

Bij een Fusion restaurant houden ze rekening mee dat je niet weet wat je wilt bestellen en maken ze alvast samenstellingen, waarbij de porties kleiner zijn en way over priced is. Sad but true, de klantvriendelijkheid bij een kwalitatief goed restaurant is iets minder, want wanneer het druk is en ze toch al klanten hebben ben je niet meer zo een hoge prioriteit. Dus wanneer ze niet echt aandacht aan je besteden en gestrest van tafel naar tafel rennen, weet je dat je in een goed restaurant bent beland. In Chinatown London heb je een paar straten vol met Chinese restaurants, waarbij je verward kunt raken van het aanbod. Er is een populaire restaurant waarbij de rij super lang en je zonder reservering wel minstens een half uur moet wachten.

Een van de populairste restaurants in Chinatown met elke dag wel een rij van 30 min. Het is een beetje overpriced maar wel lekker.

Als je niet wilt wachten en wel lekker wilt eten, raad ik Black Pearl aan. Wij liepen met toeval binnen en het eten is heerlijk en redelijk geprijsd. De thee kost in Engeland wel geld, waar je normaal in Nederland niks voor betaald. Dus je kan eigenlijk beter een lekker drankje uitproberen.

Een aanrader vind ik de warme verse Sojamelk.

 

Dikke Bami met beef en paprika

Peking Eend en Udong bami

Kreeft

Een super aanrader want alles was heerlijk. De Peking eend in Engeland heeft alleen een dikke laag vet, dat is eigenlijk het enige minpuntje. Voor een maaltijd voor 4 personen ben je ongeveer 60 - 70 pond kwijt, het valt nog mee. Ik heb nog een paar restaurantjes bezocht zoals New China, maar ik vond Black Pearl ronduit de smakelijkste.

Wat is jou favoriete Chinese restaurant?