De lang verwachte Iphone 5 , is hij echt zo geweldig of een beetje teleurstellend

Vorige week is de Iphone 5 eindelijk uitgebracht. Bijna twee jaar heeft de Iphone op zich laten wachten en wereld wijd waren er al 2 miljoen pre orders geplaatst. De verwachtingen waren hoog en er gingen speculaties rond dat de Iphone 5 revolutonair zou zijn, maar hoe geweldig is de Iphone 5?

De Iphone 5 vs Iphone 4S

Camera: de achter Camera van de Iphone 5 is hetzelfde als de Iphone 4S namelijk 8 megapixels. De voorcamera is wel verbeterd want die gaat van VGA naar 1.2 mega pixels. Hierdoor kan je veel beter face timen. 

Formaat: Op het eerste gezicht lijkt het scherm van de iphone 5 iets smaller dan de iphone 4, maar dat is gezichtsbedrog. De iphone 5 is namelijk even smal gebleven als zijn voorganger, maar wel iets langer. Er zit namelijk 1 extra rij icoontjes op je beginscherm. Hierdoor hoef je minder vaak te sliden naar het volgend scherm voor apps die je bij de hand wilt hebben.

Gewicht: de Iphone 5 een stuk lichter geworden. Hij is maar liefst 28 gram lichter dan de iphone 4(s). Het gewicht is namelijk van 140 gram naar 112 gram gereduceerd bij de iphone 5. Wat ook heel fijn is: de Iphone 5 is een stuk dunner geworden. Maar liefst 20 procent dunner.

Snelheid: De iphone 5 is een stuk sneller met een snellere processor en een nieuwere besturingssysteem. Respectievelijk A6 processor en de ios 6 besturingssysteem.

Extra feautres: Apple heeft de navigatie eigen gemaakt. In plaats van de bekende Googlemaps, hebben ze dus een Apple maps op de iphone 5 gezet. Maar of dit net zo goed werkt, weten we nog niet.

De verschilmaker: De NFC en 4G netwerk.

In nederland is De iphone 5 heeft een andere aansluiting voor de oplader/usb kabel. Anders dan al zijn voorgangers Iphone 3gs en 4 heeft deze nu een veel smallere connector die een beetje weg heeft van de samsung connectors. Hierdoor zijn alle laders van de iphones/ipad niet meer compatibel met de iphone 5 lader.

Minder fijn: Voor mannen is de iphone 4 een robuustere telefoon, omdat je meer het gevoel hebt iets in de hand te hebben. Het metalen vlak op de achterkant van de iphone 5 is best gevoelig voor krassen waardoor je iphone 5 snel versleten lijkt.

Dus...  wel de Iphone 5 of houden wij het bij de Iphone 4S?