InVia Fertility-CL, InVia Fertility-Hoffman Estates, InVia Fertility-Arlington HeightsCrystal Lake, IL, Hoffman Estates, IL, Arlington Heights, IL Michael levitra xr online https://www.levitradosageus24.com/ J. Michael Karasis MD-Woodstock, Michael Karasis MD-Huntley Anoop H.

Verras anderen met een heerlijk zelfgemaakte Asian Banketletter, DIY Recept

ma, 03/12/2012 - 13:05

Wie zoet is krijgt ……… een hartige Asian banketletter!

Sint is weer in het land en de kruidnoten,pepernoten,taaitaai,schuimpjes liggen al maanden in de winkels. We kunnen ons natuurlijk ook lekker volproppen met al het snoepgoed maar laten we maar een lekker én elegant menuutje samenstellen. Om in dezelfde sfeer te blijven heb ik een menu bedacht met Sint als thema waar de grown-up-sint-lovers ook van kunnen genieten. Het is nog precies 3 dagen tot pakjesavond en ik zal de komende dagen 3 recepten van een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht posten waarmee we dit jaar onze loved ones kunnen verrassen.

In het voorgerecht maak je een reis door een krokant bladerdeeglaagje bestrooid met sesam en kom je aan bij een sappige vulling van garnalen worteltjes doperwtjes bosui en mango bedekt in een milde sesam-chili smaak .

Hieronder vinden jullie de ingrediënten en leg ik jullie uit hoe je dit lekkere en makkelijke voorgerecht kan bereiden.

Ingrediënten

 • 1 pak bladerdeeg
 • 60 gram doperwtjes ( diepvries )
 • 60 gram worteltjes of peentjes
 • 200 gram garnalen 2 bosuitjes
 • Halve mango
 • 1 citroen
 • 2 theelepels gemberpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 chili 1 eetlepel sesamzaadjes
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 1 eetlepel gesmolten boter
 • 1 ei

 

* Ik heb een pakje bladerdeeg ( van 10 stuks) van Koopmans gebruikt. Deze is in bijna alle supermarkten in het vriesvak te vinden. Haal deze ongeveer 15 min voor gebruik uit vriezer en leg de stukjes naast elkaar op het aanrecht zodat het iets kan ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 Verder wil ik ook erbij melden dat je natuurlijk ook bevroren worteltjes en doperwtjes kan gebruiken voor dit gerecht, maar op dit moment zijn er overal verse winterwortels te verkrijgen en vers is natuurlijk altijd beter.

Bereidingswijze

Als eerste beginnen we met het opzetten van een pan driekwart gevuld met water. Zout het water en begin met het snijden van de wortels,mango en bosuitjes. Was en snijd de wortels in blokjes van ongeveer een halve centimeter bij een halve centimeter. Blancheer de wortels 1 minuut in het water en doe de bevroren doperwtjes er de laatste 10 seconden bij. Giet allebei de groenten hierna over in een zeef en houdt deze kort onder stromend koud water en laat dit uitlekken.

Schil en snijd de mango in ongeveer dezelfde grootte als de worteltjes, en de bosuitjes in dunne reepjes en doe deze bij de groenten. Maak de garnalen schoon ( darmkanalen ), was en snijd ze en kleine stukjes en doe deze ook erbij. Knijp de citroen uit over dit geheel van groenten en garnalen ( rasp de citroen eerst en bewaar deze voor de volgende stap) Neem een ruime kom waar alle ingrediënten in zullen passen en meng hierin de gemberpoeder, knoflookpoeder, gesneden chili( of chilipoeder) , vers gemalen peper en zout, de rasp van 1 citroen en de sesamolie en gesmolten boter. Nadat alle groenten in de zeef zijn uitgelekt en er zo min mogelijk vloeistof is giet je alles over in de kom met de kruiden. Meng alles goed en laat het afgedekt staan en laat het marineren.

 

Pak het bladerdeeg en haal het plastic eraf en leg het bladerdeeg zo op en naast elkaar zodat je een lang stuk van ongeveer 50 centimeter kan uitrollen. Indien het deeg plakt bij het uitrollen bestrooi het dan met wat bloem. Leg dit stuk deeg alvast op stuk bakpapier zodat je dit geheel straks makkelijker naar de bakplaat kan verplaatsen. Leg de vulling in het midden en laat de zijkanten ruim open.

Vouw de zijkanten naar binnen en doe een heel klein beetje water aan de binnenkant als het niet goed blijft plakken. Rol dit stuk nou zo om dat deze kant onderaan is en de kant zonder naad boven. Ik heb het in een S vorm gelegd maar je kan het natuurlijk ook recht laten liggen of in een andere letter vormen. Kluts 1 ei los en bestrijk de bovenkant hiermee en strooi vervolgens de sesamzaadjes eroverheen. verplaats dit geheel naar een bakplaat en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven. Bak het ongeveer 20 min op 200 graden totdat het gaar en goudbruin is. 

 

Haal dit heerlijke voorgerecht uit de oven en enjoy!

Liefs, Geeta Lalai (gastblogger)

P.S. Je kan de vulling een dag van tevoren of in de ochtend voorbereiden en in de koeling bewaren. Haal dit dan 15 min van tevoren uit de koelkast evenals de bladerdeeg en volg de rest van de stappen zoals hierboven beschreven.