Mooi de zomer door met deze tips;)!

De zomer is in volle gang, maar toch wil ik mijn zomer beauty must haves met je delen! Vers getest van de pers: p #1 Water for summer! Allereerst de meest bekende natuurlijk beautifier: water! Drink zoveel je kan! Door de hitte transpireren we veel, en verliest je lichaam hierdoor extra veel vocht die je natuurlijk moet aanvullen. Ook droogt door de warmte van de zon onze huid wat extra uit, wat zich uit in het gelaat. Lees:  droogtelijntjes en velletjes worden heel goed zichtbaar op je gezicht =niet mooi dus!Watermeloen bevat ook veel: juist ja water! Ook sla eten in de zomer draagt zijn steentje bij, want deze bestaat voor 95% uit water;) 

#2 tip Blotting paper!

De wat ? Letterlijk vertaald vloeipapier. Het zijn hele dunne doorzichtige papiertjes die je doen denken aan de dunne papiertjes die je vroeger op school tussen je tekenvellen vond. Zo voorkwam je dan dat je tekeningen op een andere tekening gingen vlekken. Deze dunne papiertjes doen een beetje hetzelfde. Ze absorberen vet en transpiratie van je huid, en het ziet er chramanter uit dan dat je een oude zakdoek of handddoek tevoorschijn haalt om je zweet van je voorhoofd af te vegen. Want met het kleine papiertje is het niet de kunst om te ” vegen”(dat is auw!want as you know kan papier soms scherpe randjes hebben.)Maar de kunst is om stukje bij beetje het overtollige vocht te deppen. Dus heel even op je huid aangedrukt houden en dan volgend stukje. Het is namelijk ook ideaal als je vaak last hebt van een vette huid deze te laten absorberen zodat je huid wat minder glanst:P

Overigens heb ik hierover een heel artikel geschreven waar je meer over deze kan lezen;)

#3 tip.. Minerale make up

Zoals je weet kunnen foundations en cremes goed uitlopen met dit weer. Maar het mooie van minerale make up is dat het naast de "pure" ingredienten olievrij is. En daardoor minder snel uitloopt. Zoals bij vloeibare foundations wel het geval is. So mineral and powder foundation is the key. Daaronder kan je natuurlijk voor wallen en oneffenheden een vloeibare concealer gebruiken. Als je daar overheen maar een goede poeder foundation gebruikt om je make up een beetje op zijn plaats te houden. Omdat minerale make up olievrij is, blijft deze beter zitten. Voor oogschaduw en je huidsmake up kan je een primer gebruiken om het wat extra te fixeren. 

 

# 4 Use sun screen !!

De huid wordt aan veel (schadelijke ) zonnestralen blootgesteld in de zomer dus taak is om deze goed te beschermen

Vroeger had je producten waarvan je uit kon gaan dat het tegen zonnestralen beschermde want er zat een zonnefactor in.Maar vooral in foundations die spf bevatten bevatten niet de volledige zonnebescherming. Goed opletten dus! Er zit bijvoorbeeld vaak geen uvb filter in, en ook geen anti-oxidanten . Dit is namelijk belangrijk voor de preventie van (vroegtijdige) huidveroudering.

Deze creme is soo perfect..ik heb de meest neutrale kleur genomen, maar je kan ook met een kleurtje nemen zodat je een beetje zomers bruin voor de dag komt. Het mooie van deze creme is dat je geen foundation meer nodig hebt, het bevat deeltjes die de onzuiverheden in je huid opvullen en camoufleren. En deze bevat anti-oxidanten!

Hoe zie je of een creme of foundation anti-oxidanten bevatten? Kijk in de ingredienten lijst voor vitamine C en E Ook wel aangeduid LS Acorbic acid en tocopherol. Als deze beiden erin voorkomen is dat ideaal!!Ook kan je kijken naar resveratol, een stofje die in de schil van blauw druiven voorkomt. Als je deze tegenkomt zit je goed met de antioxidanten! Dus als je een crème of foundation aanschaft met een spf erin, is het zeer zeker aan te raden om te kijken of deze en tegen UvA en uvb stralen beschermen en antioxidanten bevatten.

#5 geen kohlpotlood please!

In de zomer loopt make up sneller uit, door transpiratie en warmte. Als je oogpotloodlijntje al aan het eind van de middag overal rondom je oog zit behalve boven je oog dan is er toch iets niet goed. Kohlpotlood is uit smeerbaar en dus zeker niet geschikt met dit weer. Behalve als je een panda ogen effect wilt bereiken. Dus beter is: of primer eronder of een waterproof liquid liner. Zelf ben ik groot fan van Up! De water proof eyeliner van Black up! Maar dan wel de waterproof versie. Strakke lijnen all day!

Zelf kan ik niet zonder eyeliner.. It just redefines your eyes...:)