Foto/ Film impressie van het Chinees Nieuwjaar Londen! Wat staat het jaar van het Paard jou te wachten?

Op 31 Januari begon het Chinese Nieuwe jaar ook wel bekend als het lente festival. Het Nieuwe jaar word in de Chinese cultuur gezien als de belangrijkste van de Chinese feestdagen. De traditie in de Chinese cultuur is vooral met familie samen eten, waarbij de kinderen de beroemde rode (envelop met geld) Hong Pao krijgen.

Tijdens de viering word er ook veel vuurwerk afgestoken en word het nieuwe jaar gezegend met de leeuwen/ Draken dans. Dit jaar was ik in Londen waar de grootste Chinese Nieuwjaar viering buiten Azië om plaats vond. Natuurlijk heb ik een paar filmpjes en foto's genomen, van onder andere optredens met de beroemde Erhu instrument en Kung-Fu optreden van het neefje van Bruce Lee (filmpje is helaas niet zo duidelijk).

China Town Packed met bezoekers van over de hele wereld

Chinese feestdagen staan in het teken van eten en hierbij de beroemde Zongzi gevuld met kleefrijst Rode bonen of vlees en bonen. 


De populaire Mega Durian 

Chinese Zoetigheid

 

De welbekende Erhu instrument

Kung-Fu optreden van het neefje van Bruce Lee en leerlingen

 

Een paar interessante kostuums 

En Natuurlijk veel Paarden kostuums want het jaar 4711 is het Jaar van het Paard!

Wat staat het jaar van het Paard jou te wachten?

Het jaar van de Paard is een jaar van geluk en zegeningen. Dit jaar is een goed jaar om te reizen en een jaar dat onverwachtse avontuur met zich mee brengt. Paard staat voor passie, vrijheid en leiderschap en zal dit jaar een druk schema met zich meebrengen voor wanneer je succesvol je doel wilt bereiken. 

 

Meer over het jaar van het Paard, vind je hier!

Happy Chinese New Year of terwijl Xin Nian Kuai Le!