Miha Bodytec the newest way to get fit and stay in shape !

kristy summer proof fitness
 
 
De zomer komt eraan!! So how to get beach ready in the fastest way?
Door alle jaren heen, ben ik erachter gekomen dat ik helaas niet gezegend ben met de meest ideale genen 
Helaas heb ik genen die er namelijk voor zorgen dat bij het kleinste stukje chocola dat mijn lichaam binnenkomt gelijk in de aanval gaat als een hyena op een stuk vlees. .  De chocolade wordt gelijk omgezet in vetcellen en mijn lichaam houdt deze lekker vast.
Zoveel houd ik van chocola:P 
 
love chocolate
 
Maar nu heb ik een nieuwe vorm van trainen gevonden dat heel erg effectief en tijdsbesparend is als je net als ik een heel druk leventje heb. Werk, studie, kind noem het maar op. Je komt tijd tekort. En tot je schrik kijk je in de spiegel en denk je: you have to do something.
 

Wat is Miha Bodytec cq EMS training

 De miha bodytec methode is trainen met behulp van een ems apparaat. EMS staat voor electronic muscle stimulator. Met behulp van elektronische pulsen die het apparaat stuurt naar je lichaam train je je spieren effectiever in een kortere periode dan je normaal nodig zou hebben. 
Van oorsprong komt dit apparaat uit duitsland, en wordt het al bijna door heel duitsland gebruikt. Zo positief zijn de resultaten.
Het grappige was dat het eigenlijk was ontwikkeld door een fysiotherapeut, tegen bepaalde pijnklachten. 
Het had zulke positieve resultaten (ook)voor de spieren dat ze deze verder zijn ontwikkelen en zelfs programma's voor het hele lichaam bedachten. Je kan namelijk tot wel 10 spiergroepen tegelijk trainen wat normaal niet kan in de sportschool.
mihabodytec
 
Bekende sterren zoals Sylvie meis (die overigens ook in duitsland woont) gebruikt deze. Waarom? Je kan bepaalde lichaamsdelen (spiergroepen ) meer aanpakken. hIj traint namelijk ook dieper gelegen spieren waar je met normale oefeningen bijna niet bijkan. Zoals de bekkenbodemspieren. En bij lingeriemodellen moet je van top tot teen in topshape zijn.  En het mooie is:Je hebt maar 20 minuten per sessie en voila je hebt al genoeg getraind voor de hele of halve week (ligt eraan wat het doel is van je training. ) Oops ik denk dat ik net sylvies geheim heb verraden van haar mooie gelifte achterwerk.;)
The bodybar biedt deze trainingen al ruim een jaar aan en is hierin gespecialiseerd. Het heeft sinds kort bekendheid gekregen omdat steeds meer sterren deze methode gebruiken.
 
 
 

Het mooie van Miha Bodytec

Binnen 20 minuten train je je lichaam in de 2,5 uur die je normaal in de sportschool nodig zou hebben om je lichaam te stimuleren in de spieropbouw. 
En  voor ons vrouwen is spieropbouw interessant omdat spieren meer energie nodig hebben dan vet en dus sneller en meer calorieën verbranden. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je eruit hoeft te zien als bodybuilder beetje vet hoort natuurlijk ook bij ons. Ons (vrouwelijk) lichaam werkt anders dan die van mannen dus bij ons gaat de spieropbouw toch iets anders en trager (Gelukkig maar want ik wil er niet uitzien als een bodybuilderwoman) 
Met krachttraining (spieren) kan je veel meer voordeel uit het sporten halen dan alleen met cardio het geval is. 
 
 
How it is like : 
 
Natuurlijk wilde ik deze sport ook uitproberen en kon bij the bodybar in Den Haag terecht. Deze ligt overigens in scheveningen.
Mooi gebouw, ik ben er paar keer voorbijgereden maar als je het eenmaal hebt gezien denk je: hoe kon ik het gemist hebben. Er staat namelijk met koeieletters op : The Bodybar :D
Je waant je toch wel gelijk in een beetje luxe want het is heel mooi ingericht en er zijn oa twee omkleedgedeelten die natuurlijk met lockers en leuke handigheidjes zijn voorzien. 
Ook heb je speciale onderkleding nodig die je aan moet doen bij de training. Daarna krijg je een elektrodevest aan. Waarmee je dus als je wilt, wel 10 spiergroepen tegelijk kan trainen.
In het begin voelt het raar aan omdat de speciale onderkleding ietsjes nat moet zijn. Dat is voor optimale geleiding en stimulering van je spieren. Maar voelt wel goed aan hoor .. daar niet van..het enige is..dat je er niets onderaan mag hebben want dan werken de pulsen niet zo goed. voor newbies: Mijn tip 1# draag een string of neem er een mee! Dat is als je natuurlijk je bilspieren wilt trainen.
Daarna krijg je het elektrodenpak aan.  Die wordt dan aan het ems apparaat aangesloten. Lijkt trouwens op een scartkabel (voelde me net een tv) maar ik zei maar niets tegen de trainer :D
In eerste instantie voelt het bij het aandoen van het pak alsof je ingesnoerd wordt, maar het moet goed zitten en niet te strak. Er is iemand bij die je gelukkig wel kan helpen.
Ook heeft the Bodybar een speciaal programma ingesteld die de spiergroepen in je lichaam afgaat en dus je na afloop kan zeggen dat je je hele lichaam hebt getraind. 
Je kan het zelf intensiveren door bepaalde oefeningen bij te doen of deze juist zwaarder voorjezelf te maken. Natuurlijk is het ook fijn dat het niet allemaal elektronisch gaat en er iemand aanwezig is die je kan begeleiden, en je extra oefeningen kan geven als je op bepaalde gedeelten van je lichaam wilt focussen qua training. 
 
 
Freshen up after or before your workout ;P 
 
Hoe vaak moet je trainen?
Het is aangeraden om 2 keer per week te trainen (ik heb de trainer bij the bodybar in scheveningen natuurlijk de oren van het hoofd gevraagd) :P) 2x per week is richtlijn als je wilt afvallen. (natuurlijk in combinatie met de juiste voeding) 
Als je gewoon je conditie op peil wilt houden en lekker in je vel wilt zitten dan volstaat 1x in de week. Ook vind ik het zelf fijner om er naast cardio te doen dat is alleen maar ideaal maar niet noodzakelijk. Omdat deze training je conditie bevordert en je spierweefsel versterkt.  en wat ook een leuke bijkomstigheid is: je huid wordt er mooier van omdat het het lichaam stimlueer om sneller afvalstoffen af te voeren. En dat betekent minder last van cellulite en nog eens een voordeel door de versnelling van je stofwisseling. 
Overigens train je je spieren zo intensief dat er minstens 48 uur tussen de trainingen moet zitten. Tenminste als je niet je spieren wilt overbelasten en auw wilt. 
 

kristy miha bodytec suit Me in miha bodytec suit ready to train:D

 
Wanneer niet trainen? 
Tijdens zwangerschap 
Wanneer je diabetes mellitus hebt, een pacemaker
onregelmatigheden in bloeddoorstromingen
 
voor een compleet overzicht wanneer je deze training niet moet volgen kan je vinden in de onderstaande link : 
 
 
Result: 
I like! En waarom ? Omdat je niet zweet, niet moe wordt. Het enige wat je voelt is een lichte prikkel en je spieren zijn getraind. Het klinkt miscchien raar in de oren, maar het is echt ideaal. Je hebt goed getraind.
Zonder al te veel inspanning en tijd hiervoor te moeten inleveren en geen (grote )spierpijn.
En wat mij nog enthousiaster maakt: ik voel niets meer van mijn rugpijn! Had namelijk al zo lang last van mijn onderrug dat ik het gewoon gewend was. Maar gister werd ik me er opeens van bewust dat ik die pijn in mijn rug niet meer voelde. Geen centje pijn.
Miha Bodytec....really a like!
 
voor meer informatie kan je terecht bij www.thebodybar.nl of je kan zelf een kijkje nemen bij the bodybar zelf in Scheveningen.